Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ - ΜΠΕΝΕΤΟΝ 77 - 73
Λιγόστεψαν οι ελπίδες

Ο Αρης δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ουίλιαμς (32π.)

Ο Αρης έφυγε νικητής από το Αλεξάνδρειο, αλλά την ερχόμενη Τετάρτη θα ταξιδεύσει με λιγοστές ελπίδες στο Τρεβίζο. Το 77 - 73 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς. Πολύ περισσότερο που θα βρει απέναντί του τον Χένρι Ουίλιαμς. Εναν εκπληκτικό σκόρερ, που σε διάστημα έξι λεπτών έστειλε τον Αρη από τον παράδεισο στην κόλαση. Ο 26χρονος Αμερικανός μέχρι το 28ο λεπτό ήταν παρατηρητής του παιχνιδιού. Οταν όμως η ομάδα του βρέθηκε να χάνει με 46 - 58, απέδειξε πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι πραγματικά μεγάλοι παίκτες. Πήρε την Μπενετόν στην πλάτη του και με 21 συνεχόμενους πόντους σε διάστημα έξι λεπτών έφερε τα κάτω - πάνω και την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 67 - 61. Πάλι καλά που κουράστηκε. Ο Αρης δεν παράτησε το παιχνίδι, συνήλθε από το σοκ και με τον Πορτορικανό Ορτίθ έφτασε στη νίκη με διαφορά τεσσάρων πόντων.

Στο ημίχρονο η ομάδα του Λ. Σούμποτιτς προηγήθηκε με 44 - 40, χωρίς όμως να μπορέσει να επιβάλει το ρυθμό της. Ο Σάκλεφορντ έχασε πολλά ριμπάουντ, ο Μπόνι επηρεασμένος ψυχολογικά που έπαιζε απέναντι στους συμπατριώτες του, δε βοήθησε επιθετικά, οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και ειδικά οι Σταυρακόπουλος, Φλώρος δε βοήθησαν κι η Μπενετόν δεν αισθάνθηκε σε καμιά στιγμή ότι απειλείται. Στην επανάληψη όλα πήγαιναν κατ' ευχήν μέχρι τη στιγμή που... ξύπνησε ο Ουίλιαμς.

ΑΡΗΣ: Ορτίθ 26 (1), Λιαδέλης 16, Σταυρακόπουλος, Σιούτης 11, Φλώρος, Ναχάρ 5, Αγγελίδης, Χωλόπουλος, Σάκλεφορντ 10, Μπόνι 9 (1).

ΤΡΕΒΙΖΟ: Γκράτσιτς 2, Σεκούντα 11 (1), Πίτις, Μαρκονάτο, Μπονόρα 3 (1), Ρεμπράτσα 14, Νικολάι 11 (2), Ουίλιαμς 32 (5).

  • Στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Κόρατς, η τουρκική Τόφας νίκησε εκτός έδρας την πολωνική Μαζοβζάνκα με 77 - 74.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ