Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ- ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ονειρεύονται αλλήλους

Ο ΠΑΟ, που υποδέχεται τη Λιμόζ και ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, θέλουν σήμερα οπωσδήποτε νίκη ώστε να βρεθούν αντιμέτωποι στους 8

Στην τελική ευθεία για τη Ρώμη μπαίνουν σήμερα οι 16 ομάδες της Ευρωλίγκα. Ανάμεσά τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Οι "πράσινοι" με αβαντάζ έδρας, οι ερυθρόλευκοι με ντεζαβαντάζ. Για πρόκριση στην επόμενη φάση απαιτούνται δύο νίκες, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης και των δύο, στην επόμενη φάση θα βρεθούν αντιμέτωποι.

O Νίκολιτς "βλέπει" Ολυμπιακό

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός χτυπάει την πόρτα του φάιναλ φορ με ντεζαβαντάζ έδρας. Απέναντι στη Ρεάλ δεν τα κατάφερε πέρυσι. Το όνομα της Παρτιζάν, την οποία αντιμετωπίζει στις 21.15 στο Βελιγράδι (ΑΝΤ1) δεν έχει την ίδια βαρύτητα, αλλά δεν παύει να είναι η πρωταθλήτρια Γιουγκοσλαβίας. Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στο ξεκίνημα της περιόδου στο ίδιο γήπεδο, με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν τη νίκη. Οι προπονητές δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, ενώ ο Ντ. Ιβκοβιτς γνωρίζει όσο κανείς την αντίπαλό του. Το περίεργο είναι πως ο προπονητής της Παρτιζάν Μ. Νίκολιτς δε δίνει καμιά πιθανότητα στην ομάδα του να περάσει στην επόμενη φάση. "Ο Ολυμπιακός είναι μια πλήρης ομάδα, όσο λίγες ευρωπαϊκές. Η Παρτιζάν δεν έχει ούτε 1% πιθανότητες να περάσει" υπογράμμισε.

ΠΑΟ: Με τις παλιές αγάπες...

Τρίτη γαλλική ομάδα βρίσκει στο δρόμο του ο Παναθηναϊκός. Μετά τη Βιλερμπάν και την Ορτέζ, ήρθε η σειρά της Λιμόζ. Η αγαπημένη ομάδα μέχρι πρόπερσι του Μπ. Μαλίκοβιτς, την οποία το 1993 οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης. Οι "πράσινοι" στους τέσσερις αγώνες μετράνε τρεις νίκες, αλλά φοβού τους Γάλλους και δώρα φέροντες. Η Βιλερμπάν έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ κι η Ορτέζ υπέκυψε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Λιμόζ που είχε ηττηθεί στη Γλυφάδα με 77 - 92 από τον Πανιώνιο, επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Αθήνα κι ο Βόσνιος προπονητής της Μπ. Τάνιεβιτς ελπίζει να είναι και η τελευταία. "Δε θα χρειαστούμε τρία παιχνίδια. Θέλουμε μια νίκη εδώ, δεύτερη στο Λιμόζ, ώστε να μην επιστρέψουμε ξανά στην Αθήνα" δήλωσε χτες.

Ο Μπ. Μαλίκοβιτς θα έχει στη διάθεσή του τον Μ. Κοχ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όχι όμως και τον Φρ. Αλβέρτη που ακόμα κι αν καθίσει στον πάγκο δεν είναι έτοιμος για ουσιαστική βοήθεια. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20.45 και θα μεταδοθεί από το "Super sport".

Η Α' φάση των πλέι οφ ολοκληρώνεται με τις συναντήσεις: Στεφανέλ Μιλάνο - Κίντερ Μπολόνια, Αλμπα Βερολίνο - Μπαρτσελόνα, Εφές Πίλσεν - Μακάμπι, Τιμσίστεμ Μπολόνια - Κάχα Σαν Φερνάντο, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ - Ολίμπια Λουμλιάνα, Βιλερμπάν - Εστουντιάντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ