Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Σαρωτικοί οι "μπέμπηδες"

Η Μάντσεστερ νίκησε με 4 - 0 την Πόρτο και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά. Σε μπελάδες ο Αγιαξ

Τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ άρχισε να σκέφτεται από χθες η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ που νίκησε στο Ολντ Τράφορντ την Πόρτο με 4 - 0, μεταβάλλοντας σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό της Πορτογαλίας. Οι "μπέμπηδες" του Αλεξ Φέργκιουσον ξαναγύρισαν στις διεθνείς υποχρεώσεις τους με μεγάλη νίκη αποζημιώνοντας με αυτό τον τρόπο τους οπαδούς τους για την άσχημη πορεία στους προηγούμενους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ως γνωστό είχαν πάρει την πρόκριση στο παραπέντε. Παράλληλα με τη χτεσινή τους εμφάνιση έδειξαν ότι μπορούν να σκοπεύσουν ακόμα ψηλότερα.

Στο 21 ο Μέι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Πορτογάλων, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Καντονά διπλασίασε τα γκολ για του Αγγλους. Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Πόρτο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Γκιγκς στο 61 έγραψε το 3 - 0 θάβοντας ουσιαστικά τα όνειρα των φιλοξενουμένων για να ανατρέψουν τα πράγματα. Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 80 με το γκολ του Κόουλ.

Ασχημα όμως είναι τα πράγματα για τον Αγιαξ που παραχώρησε ισοπαλία 1 - 1 στην έδρα του με την Ατλέτικο Μαδρίτης δίνοντας έτσι το πλεονέκτημα για πρόκρισηστους Ισπανούς που έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους.

Στη Γερμανία σημαντικό βήμα για την πρόκριση έκανε η Μπορούσια Ντόρτμουντ που νίκησε με 3 - 1 τους Γάλλους της Οσέρ ενώ η Γιουβέντους αναδείχτηκε ισόπαλη με 1 - 1 στη Νορβηγία με αντίπαλο τη Ρόζενμποργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ