Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Κλαδί ελιάς στους αντιπάλους

Απο την Αθήνα στις αλλες 10 υποψήφιες .Σήμερα η παρουσίαση τους στην επιτροπή προεπιλογής.

Με τη σιγουριά ότι η Αθήνα θα βρεθεί στις πόλεις που θα διεκδικήσουν την Ολυμπιάδα του 2004 μέχρι τέλους , οι εκπρόσωποι του "ΑΘΗΝΑ 2004" παρουσιάζουν σήμερα την ελληνική υποψηφιότητα ενώπιον της δεκαπενταμελούς επιτροπής που θα κάνει αυριο την επιλογή των 4 η 5 πόλεων που θα συνεχίσουν την διεκδικηση. Εν τω μεταξύ η πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης Γ. Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη επισήμανε ότι σε όλες τις ανταγωνίστριες πόλεις στάλθηκε ενα κλαδί ελιάς ώς σύμβολο της πόλης των Αθηνών. "Πρόκειται για μια συμβολική χειρονομία ευγενούς αμιλλας η οποία εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως οπως προκύπτει απο ευχαριστήριες επιστολες που δεχθήκαμε" τόνισε η ελληνίδα πρόεδρος.

Η παρουσίαση των υποψηφίων πόλεων θα ξεκινήσει στις 10.45 με τη Στοκχόλμη και θα ακολουθήσει το Σαν Χουάν , το Κειπ Ταουν , η Κων/πολη .Στις 2.20 θα παρουσιασθεί η Αθήνα για να συνεχισθεί η διαδικασία με το Μπουένος Αιρες, την Αγία Πετρούπολη , τη Ρώμη , το Ρίο, τη Λίλλη και τη Σεβίλλη.

Στο περιθώριο της αναμενόμενης εκλογής η ΔΟΕ προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών που έχουν σχέση με τους αγώνες.Ετσι οπως ανακοινώθηκε εκλεισε η συμφωνία με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC το οποίο εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 καθώς και του 2008 αλλα και των χειμερινών Αγώνων του 2002 που θα γίνουν στο Σολτ Λέικ έναντι του ποσού των 2,3 δισ.δολλ. Συνολικά τα χρήματα απο τα τηλεοπτικά δικαιωματα αναμενεται να φτάσουν τα 5 δις δολ. Το 49% των χρημάτων αυτών παίρνει καθε φορα η διοργανωτρια πόλη.

Ο Σάμαρανκ τόνισε ακόμα οτι θα θέσει υποψηφότητα για μια ακόμα φορά. Αν επανεκλεγεί θα συμπληρώσει 21 χρόνια στην προεδρία της ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ