Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Εφυγαν με ελπίδες

Με τις βαλίτσες γεμάτες όνειρα και ελπίδες αναχώρησε χτες η Εθνική ομάδα στίβου που θα μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που ανοίγει αύριο της πύλες του στο Παρίσι.

Οι αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας θα προσπαθήσουν να πιστοποιήσουν για άλλη μια φορά την άνοδο που του ελληνικού στίβου τα τελευταία χρόνια και να βάλουν τις βάσεις για ακόμη σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στη χώρα μας θα διεξαχθεί τον Αύγουστο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που αποτελεί τη σπουδαιότερη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς στο χώρο του κλασικού αθλητισμού.

Η 4η Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Νίκη Ξανθού και ο Σπύρος Βασδέκης στο μήκος, που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, οι Θάνου και Κόφφα στα σπριντ, αλλά και ο Χάρης Παπαδιάς που κατέχει την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος με 6.51, αποτελούν τις μεγαλύτερες ελληνικές ελπίδες. Μαζί τους το ελληνικό δίδυμο στο αγώνισμα των 200μ Παναγιωτόπουλος και Ναυπλιώτης. Οσο για τον Παπακώστα, το Παρίσι είναι ένα πέρασμα για το Παγκόσμιο της Αθήνας.

Θα υπάρχουν ακόμα οι "παλιοί" Βούλα Πατουλίδου και Δημήτρης Χαντζόπουλος στο μήκος και ο Παλλάκης στο κοντώ. Σε όλους αυτούς αλλά και στο νέο αίμα της ομάδας, όπως οι νεαροί Παυλακάκης (60μ), και Λιάπης (Υψος), η Πόπη Ουζούνη (σφαίρα) στηρίζονται οι ελπίδες για να λάμψει ο ελληνικός στίβος αυτή τη φορά στην πόλη του φωτός. Από την ελληνική αποστολή έλειψε ο Τσαταλός παρότι είχε επιλεγεί. Ο επικοντιστής έμεινε στην Αθήνα λόγω τραυματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ