Κυριακή 9 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τίποτα το υποκριτικότερο...

"Ναι στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, αλλά όχι έτσι...". Μ' αυτή τη θέση, εμφανίζεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέναντι στο νέο "ευρωεισαγόμενο" αντεργατικό πείραμα, που ισοδυναμεί κυριολεκτικά με "Δούρειο ίππο" στην επιχείρηση ΣΕΒ - κυβέρνησης για την άλωση των εργατικών κατακτήσεων και την επιβολή της πλήρους αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων. Πρώτα σε εφτά περιοχές - θύλακες ανεργίας και μετά στη χώρα ολόκληρη.

Τίποτα το υποκριτικότερο από μια τέτοια τοποθέτηση και το ξέρουν καλά οι συνδικαλιστές, που συγκροτούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Το δήλωσε καθαρά και ξάστερα, εξάλλου, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ κατά την προχτεσινή ημερίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας: "Χωρίς ευελιξία εργασιακών σχέσεων, δε νοείται ο νέος πρωτοποριακός θεσμός"! Δεδομένες είναι, εξάλλου, οι ανάλογες επίσημες τοποθετήσεις των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας. Οπως δεδομένοι, έτοιμοι και δημοσιευμένοι είναι οι σχετικοί "τυφλοσούρτες", που θα κληθούν να συνυπογράψουν τοπικές αρχές, οι αντίστοιχοι τοπικοί εργοδοτικοί φορείς και Εργατικά Κέντρα.

Επομένως; Επομένως, στο βαθμό που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιμείνει σ' αυτήν τη στάση απέναντι στα διαβόητα ΤΣΑ, στο βαθμό που θα υπάρξουν συνδικαλιστές που θα βάλουν την υπογραφή τους κάτω από αυτές τις επαίσχυντες συμφωνίες, δίκαια θα κατηγορηθούν ότι παίζουν συνειδητά ρόλο "πέμπτης φάλαγγας" στις γραμμές των εργαζομένων.

Το "παιχνίδι" που παίζεται είναι πολύ χοντρό και τα όποια προσχήματα δεν πρόκειται να συγκαλύψουν την ουσία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ