Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Βουλγαρία, με επικεφαλής τον επίτιμο Πρόεδρο του Κόμματος Χ. Φλωράκη.Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Τ. Ζίβκοφ στο σπίτι όπου μένει, ευρισκόμενος παρανόμως υπό περιορισμό, και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ είχε μακρά συντροφική πολιτική συζήτηση μαζί του. Επίσης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε πολλές και σημαντικές συναντήσεις με την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βουλγαρίας, με τον πρόεδρό του Γ. Παρβάνοφ,με στελέχη πρώτης γραμμής, με τους ηγέτες της Μαρξιστικής Πλατφόρμας που δρα στα πλαίσια του κόμματος και τον επικεφαλής της Μ. Μίντσεφ,με τον πρόεδρο της Αντιφασιστικής Ενωσης Β. Βαλκάνοφ,τον Στανίσεφ και άλλους. Κατά τις συναντήσεις αυτές υπήρξε αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στις δύο χώρες, έγινε εκτενή συζήτηση για την κατάσταση στα Βαλκάνια και υπογραμμίστηκε η ανάγκη για κοινή δράση των λαϊκών προοδευτικών δυνάμεων, κομμάτων και κινημάτων ενάντια στις ξένες επεμβάσεις ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί η πολιτική του ιμπεριαλισμού για την επιβολή της "νέας τάξης πραγμάτων" στην περιοχή.

Στα πλαίσια της παραμονής τους στη Σόφια τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και ο επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος συναντήθηκαν επίσης με πολιτικούς πρόσφυγες που μένουν εκεί και συζήτησαν μαζί τους τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο. Κατά τη συνάντηση αυτή οι πολιτικοί πρόσφυγες ζητούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πόνο να ενημερωθούν με λεπτομέρειες για την κατάσταση στην πατρίδα μας. Με πίκρα μιλούσαν για την απαράδεκτη πολιτική των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής, που τους στέρησε και συνεχίζει να τους στερεί την ελληνική ιθαγένεια και σε ορισμένους ακόμα και τη σύνταξη, επειδή πέρασε η πεντάχρονη προθεσμία επαναπατρισμού.

Αλλα μέλη της αντιπροσωπείας του Κόμματος είχαν επίσης συνάντηση και πλούσια πολιτική συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις με τα μέλη της ΚΝΕ που σπουδάζουν στη Βουλγαρία.

Τέλος, κατά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία με τον πρόξενο και σύμβουλο της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια - ο πρέσβης έλειπε στην Αθήνα - ο Χ. Φλωράκης αναφέρθηκε και στο απαράδεκτο γεγονός να μην αποδίδεται η ιθαγένεια σε Ελληνες πολίτες 50 χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.

Την τελευταία μέρα παραμονής της αντιπροσωπείας στη Βουλγαρία ο Χ. Φλωράκης παραχώρησε συνέντευξη - που οργάνωσε το ΣΚΒ στα γραφεία του - στα βουλγάρικα ΜΜΕ. Εκτενή αποσπάσματα της συνέντευξης παρουσιάζει σήμερα ο "Ρ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ