Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ
Εσπευσμένα εγκαίνια κλινικών

Δυο κλινικές, η καρδιολογική και η ορθοπεδική πανεπιστημιακή κλινική, εγκαινιάστηκαν χτες εσπευσμένα απ' τον υπουργό Υγείας, Κ. Γείτονα,στο νοσοκομείο "Αγία Ολγα".

Η καρδιολογική κλινική (24 κρεβάτια) δε θα μπει για ένα τουλάχιστο εξάμηνο στην εφημερία, καθώς δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό (υπάρχουν 4 γιατροί - απ' τους 7 - και μόλις 8 νοσηλεύτριες - απ' τις 25 που απαιτούνται). Ακόμα και αυτή η λειψή λειτουργία έγινε σε βάρος της λειτουργίας άλλων τμημάτων του νοσοκομείου, καθώς μετακινήθηκαν από εκεί οι νοσηλεύτριες.

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο άσχημα για την πανεπιστημιακή ορθοπεδική κλινική (29 κρεβάτια) η οποία εγκαινιάστηκε μεν χτες, αλλά δεν έχει γιατρούς - εκτός απ' τους πανεπιστημιακούς - ούτε νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε και μηχανήματα. Ετσι φαίνεται απίστευτο ότι θα αρχίσει να λειτουργεί σε ένα τρίμηνο, που ακούστηκε χτες.

Απ' όλους τονίστηκε η σημασία της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής σε αυτό το νοσοκομείο - με δεδομένες μάλιστα παλιότερες καταγγελίες ότι οργανωμένα συμφέροντα εμπόδιζαν τη λειτουργία της - αλλά όλοι λησμόνησαν ότι οι κλινικές παραδόθηκαν με καθυστέρηση τουλάχιστον ενάμισι χρόνου χωρίς να αποδοθούν για αυτό κάποιες ευθύνες ή να ζητηθούν οι προβλεπόμενες ρήτρες απ' την κατασκευάστρια εταιρία του Δήμου Ηρακλείου. Μόνο ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Δ. Τσίγκας,επισήμανε ότι η λειτουργία αυτή "αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή λόγω των απαράδεκτων καθυστερήσεων", ενώ πρόσθεσε ότι και αυτή η σταδιακή λειτουργία ήταν αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Η "Αγωνιστική Συσπείρωση" των εργαζομένων έχει ζητήσει να γίνει έλεγχος για την καθυστέρηση της παράδοσης να αποδοθούν ευθύνες και να ζητηθούν οι προβλεπόμενες ρήτρες απ' την κατασκευάστρια εταιρία.

Ο Κ. Γείτονας επιχείρησε να εξωραϊσει την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας υποστηρίζοντας ότι έχει δώσει δείγματα γραφής για ολόκληρη την τετραετία και λέγοντας ότι θα αποδείξει στην πράξη την ικανοποίηση των αιτημάτων που του τέθηκαν. Κατά τα άλλα ζήτησε, εναγωνίως μάλιστα, τη στήριξη όλων των εργαζομένων για το νομοσχέδιο, που σε λίγες μέρες θα δοθεί, όπως είπε, στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ