Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μειοδότης για τη σήραγγα του Αχελώου

Αναδείχτηκε τελικά χτες, μετά από διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, ο μειοδότης που θα αναλάβει να κατασκευάσει τη σήραγγα εκτροπής του Αχελώου ποταμού προς τη Θεσσαλία.

Μειοδότης είναι η ιταλοελληνική κοινοπραξία που αποτελείται από τις τεχνικές εταιρίες IMPREGILO SpA, ΓΝΩΜΩΝ ΑΕ και ΤΕΓΚ ΑΕ που προσέφερε έκπτωση 43,85%. Η συγκεκριμένη κοινοπραξία, δηλαδή, προσφέρεται να κατασκευάσει το έργο που είχε προεκτιμώμενο προϋπολογισμό από την υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ 35 δισ. δρχ. με 18.355.447.389 δρχ., στα οποία περιλαμβάνεται και ένα εργολαβικό κέρδος 18%.

Να σημειώσουμε ότι στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε στις 19 Μάρτη 1996, έλαβαν αρχικά μέρος 15 κοινοπραξίες τεχνικών εταιριών, από τις οποίες αποκλείστηκαν δύο για τυπικούς λόγους. Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν οι τεχνικές προσφορές των υπολοίπων 13 κοινοπραξιών και, ύστερα από την εκδίκαση αρκετών ενστάσεων και αντιρρήσεων, έγιναν αποδεκτές μόλις την περασμένη βδομάδα οι λύσεις μόνο των έξι, των οποίων άνοιξαν χτες οι οικονομικές προσφορές και είχαμε το προαναφερόμενο αποτέλεσμα με την ανάδειξη του μειοδότη.

Αν όλα πάνε καλά, αυτή τη φορά η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης (ίσως και μέσα στο μήνα) και θα ολοκληρωθεί ύστερα από 4 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ