Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψήφος στις ΠΚΣ, ψήφος αντεπίθεσης

Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις φοιτητικές εκλογές

"Η ψήφος στις ΠΚΣ είναι εγγύηση για την αντεπίθεση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, για την ενότητα, την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια του κινήματος". Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ, που καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να συμμετέχουν ενεργά στην αναμέτρηση των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών, στις 9 Απρίλη. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

"Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη σημαντική αναμέτρηση των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών στις 9 Απρίλη. Για να εκφραστούν και με την άνοδο των αντιστάσεων και αγώνων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και με την ψήφο οι διαθέσεις των φοιτητών και σπουδαστών, για μια πλατιά επικοινωνία των φοιτητών και σπουδαστών με τις θέσεις της ΚΝΕ μπροστά στο 7ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας. Οι φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές μπορούν να επισφραγίσουν τη σταθερά ανοδική πορεία των ΠΚΣ με την ενίσχυση των θέσεών τους στην ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ, να δώσουν μια σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη και συγκρότηση των ΠΚΣ.

Οι φετινές εκλογές πραγματοποιούνται στο φόντο σημαντικών εξελίξεων. Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, στα οποία συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Μπροστά στο Μάαστριχτ 2 και την επικύρωση της συμφωνίας του Σένγκεν, το οικοδόμημα των πολυεθνικών παίρνει ακόμα πιο αντιδραστική μορφή. Επιταχύνονται οι ρυθμοί προσαρμογής στην ΕΕ, εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των νέων. Επιστρατεύονται η καταστολή και ο αυταρχισμός για την κατάπνιξη των λαϊκών αντιστάσεων και αγώνων. Στο χώρο της παιδείας προωθείται μια συνολική αντιμεταρρύθμιση, που ξεθεμελιώνει ό,τι έχει απομείνει από τον ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απέναντι σ' αυτή την πολιτική, σημαντικά τμήματα του λαού έδωσαν αποφασιστική αγωνιστική απάντηση. Οι λαϊκοί αγώνες αυτής της χρονιάς αποτελούν ένα προοίμιο για μια νέα άνοδο της λαϊκής πάλης που ωριμάζει. Ανοίγουν σημαντικούς δρόμους για την κατανόηση της προοπτικής που χαράζει το ΚΚΕ, της συγκρότησης του μετώπου και της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Σ' αυτή την προοπτική πρέπει να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις και το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα. Η πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών στο κίνημα της νεολαίας αποτελεί σοβαρή πλευρά του αγώνα για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου. Ψήφος στις ΠΚΣ είναι ψήφος καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ψήφος ενάντια στην καταστολή, τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση των νεανικών και λαϊκών αγώνων. Είναι ψήφος εναντίωσης, καταδίκης της πολιτικής της ΕΕ και του Μάαστριχτ. Είναι μήνυμα συμπαράστασης, συμπαράταξης και ελπίδας προς τα λαϊκά στρώματα. Η ψήφος στις ΠΚΣ είναι εγγύηση για την αντεπίθεση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, για την ενότητα, την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια του κινήματος.

Στον ένα μήνα που απομένει μπροστά μας, με την επίμονη προσπάθειά μας για την αγωνιστική ανάταση του κινήματος, με την καθημερινή επικοινωνία με τους συναδέλφους να στείλουμε το μήνυμα της πανσπουδαστικής αντεπίθεσης από κάθε έτος, σχολή και πόλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ