Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο "σκαμνί" ο αστυφύλακας Αθανασόπουλος

Για τον άγριο ξυλοδαρμό της Μελπομένης Κορωναίου, στη διάρκεια διαδήλωσης, στις 14 Απρίλη 1995

Δικάζεται αύριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο αστυφύλακας Βασ. Αθανασόπουλος για τον άγριο ξυλοδαρμό της Μελπομένης Κορωναίου, στις 14-4-1995, στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας με αφορμή τον τραυματισμό με μαχαίρι του νεαρού Γιάννη Σταθόπουλου, από τον φερόμενο ως ναζιστή Θ. Μανώλογλου.

Η διαδήλωση είχε ξεκινήσει από την πλατεία Κυψέλης. Στη διασταύρωση των οδών Κοδρικτώνος και Πατησίων υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση προς το κέντρο της Αθήνας και τα γραφεία της φασιστικής "Χρυσής Αυγής". Μόνη ελεύθερη οδός διέλευσης ήταν η άνοδος της Πατησίων προς τα Πατήσια. Αυτήν ακολούθησε η Μ. Κορωναίου, όταν εντελώς απροσδόκητα δέχτηκε από πίσω τη βίαιη επίθεση ομάδας αστυνομικών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Β. Αθανασόπουλος με πολιτική περιβολή.

"Οι αστυφύλακες - αναφέρει στη μήνυσή της η διαδηλώτρια - παρά το γεγονός ότι ήμουν μόνη και άοπλη, μου επιτέθηκαν βίαια, δημιούργησαν κλοιό γύρω μου και άρχισαν να με χτυπούν με τα γκλομπ και με κλοτσιές σε όλα τα σημεία του σώματός μου, μέχρι που σωριάστηκα στο οδόστρωμα. Ακόμη και τότε όμως δε σταμάτησαν να με χτυπούν. Αντίθετα, ο μηνυόμενος συνέχισε με μεγαλύτερη ακόμη σφοδρότητα να με κλοτσάει στο κεφάλι και το πρόσωπο, έχοντας την πλήρη ανοχή των ένστολων συναδέλφων του. Παρέμεινα λιπόθυμη και αιμόφυρτη στο οδόστρωμα επί 45 περίπου λεπτά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, που με παρέλαβε και με μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχα υποστεί τριπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και πολλές κακώσεις στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα. Υποβλήθηκα σε τρίωρη επίπονη εγχείρηση στις 17-4-95 στο ίδιο νοσοκομείο, από το οποίο βγήκα ύστερα από οχτώ μέρες για κατ' οίκον συνέχιση της θεραπείας μου με αναρρωτική άδεια ενός μηνός...".

Ο νταής αστυφύλακας τιμωρήθηκε με την κατώτερη πειθαρχική ποινή, ύστερα από ΕΔΕ που διενεργήθηκε σε βάρος του. Σήμερα υπηρετεί κανονικά στην ΕΛ.ΑΣ.

Η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης" οργανώνει σήμερα στις 7μμ, στην αίθουσα Γκίνη 18 στο Πολυτεχνείο, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Φασισμός, διαπλοκή του με το κράτος και ασυλία της Αστυνομίας". Παράλληλα, οργανώνει συγκέντρωση αύριο το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ