Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Ιωάννα και ο λόφος

Το τριήμερο πέρασε, αϊτό πετάξαμε, τα Κούλουμα τα πιάσαμε, το Λόττο, όμως, όχι. Κι ο Μάρτης θύμωσε, έχασε τη ζεστασιά του και αποφάσισε να θυμίσει την τρέλα του. Νεύρα έχει, θα περάσουν. Μέχρι, όμως, διάθεση να αλλάξει, μια ταινία και ένα ζεστό τσάι είναι το μόνο που επιθυμούμε. Προς το παρόν. Εχει ταινίες σήμερα και ιστορικές και βιογραφικές και αστυνομικές και σχετικά καλές. Για να δούμε τι θα δούμε, λοιπόν:

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 02.10 "Πάπισσα Ιωάννα" του Μάικλ Αντερσον.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας καλόγριας, που μεταμφιεσμένη σε μοναχό κατάφερε να γίνει γραμματέας του Πάπα και μετά το θάνατό του να γίνει η ίδια ποντίφικας. Η Ιωάννα γεννήθηκε στο Μιντς τον 9ο αιώνα μ.Χ. και έμαθε γραφή και ανάγνωση. Σε λίγα χρόνια, φάνηκαν τα χαρίσματά της. Είχε το χάρισμα του λόγου και της πειθούς. Εγινε μοναχή, μα, όταν εισέβαλαν οι Σάξονες, υπέστη τρομακτικά βασανιστήρια. Εκείνη κατάφερε να δραπετεύσει και μετά από μια περιπετειώδη περιπλάνηση να φτάσει στη Ρώμη και να καταφέρει το ακατόρθωτο και, μέχρι στιγμής, το ανεπανάληπτο. Πρωταγωνιστούν: Λιβ Ούλμαν, Ολίβια ντε Χάβιλαντ, Φράνκο Νέρο, Τρέβορ Χάουαρντ και Μαξιμίλιαν Σελ.

Από την ΕΤ-3 στη 01.30 "Οι στραγγαλιστές του λόφου" του Στίβενς Γκέθερς. Δυο αδέλφια που μοιάζουν σα φυσιολογικοί άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα δυο στυγνοί δολοφόνοι, που σκοτώνουν εν ψυχρώ γυναίκες.

Μέσα σε πέντε μήνες, δολοφονούνται με άγριο τρόπο δέκα νεαρές γυναίκες. Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ενδείξεις, μάρτυρες, ίχνη ή οτιδήποτε άλλο στοιχείο, που να οδηγεί στην εξιχνίαση των εγκλημάτων. Ο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών Γκρόγκαν αφιερώνει όλο του το χρόνο σ' αυτήν την τρομερή, αλλά και τόσο δύσκολη υπόθεση. Κι αυτό, γιατί οι δράστες των εγκλημάτων είναι φαινομενικά δυο φυσιολογικοί άνθρωποι με λευκό ποινικό μητρώο. Ομως, ψυχολογικά είναι διαταραγμένα άτομα με τρομακτικά προβλήματα. Ποτέ και κανείς δε θα μάθαινε το εφιαλτικό μυστικό τους, αν δεν ερχόταν η μοιραία στιγμή, που για κάποιο συγκεκριμένο λόγο αρχίζει μεταξύ τους η διχόνοια. Ετσι, θα ξεκινήσει η αποκάλυψη της σκοτεινής προσωπικότητάς τους που θα βοηθήσει τον ντετέκτιβ να ακολουθήσει το σωστό δρόμο. Με τον Ρίτσαρντ Κρένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ