Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΧΑΠΟΕΛ 70 - 58
Ο Μπάκναλ κρατούσε το "ρόπαλο"

Πανηγυρικά στους 4 του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ο "γηραιός" με κορυφαίο τον Αγγλο

Τη... μάσκα του νικητή φόρεσε ο Ηρακλής και η γιορτή συνεχίστηκε. Η μεγάλη νίκη των Θεσσαλονικιών επί της ισραηλινής Χάποελ με 70 - 58 έδωσε το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Βερόνα - Πόρτο. Γεμάτη πάθος η ελληνική ομάδα, παίζοντας πολύ δυνατά από την αρχή του αγώνα, κατάφερε να πάρει μια διαφορά 10 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (16 - 6) και να μείνει μπροστά στο σκορ για όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 31 - 17 υπέρ του Ηρακλή. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι ρόλοι αντιστράφηκαν για λίγο και οι παίκτες της Χάποελ, με ένα σερί 10 - 2, μείωσαν στους έξι πόντους (33 - 27). Αλλά το πάθος για την πρόκριση και η... αγγλική εμπειρία (βλέπε Μπάκναλ) έδωσαν πάλι φτερά στους "κυανόλευκους" με αποτέλεσμα η Χάποελ να μείνει πίσω στο σκορ με 16 πόντους. Πάντως ακόμα και στο τέλος προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά προκειμένου να μην διασυρθούν και έτσι το παιχνίδι τελείωσε με ένα +12 για τους Ηρακλειδείς.

Από την ελληνική ομάδα ξεχώρισαν ο Μπάκναλ με 23 πόντους (2)., ο Γιαννουζάκος με 15, ο Μπρούγος με 11 και ο Μικ (που ξεσήκωσε τους φιλάθλους με τα εντυπωσιακά του καρφώματα) με 10. Τους υπόλοιπους πόντους πέτυχαν: Σάλστρομ 8 και Κακιούσης 3.

Από τη Χάποελ οι ρόλοι ήταν ίδιοι. Ο Γκόρντον ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 20 πόντους (2), ο Τόμπσον με 18 και Ντάνιελ με 11 (2). Τους υπόλοιπους πόντους οι: Μπινγκενχάιμερ 5 και Τόρτζεμαν 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ