Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΙΜΟΖ - ΠΑΟ 70 - 55
Σαν στο σπίτι του

Ανετη νίκη του ΠΑΟ που συνοδεύτηκε με αποθέωση του Μάλκοβιτς. Οι πράσινοι περιμένουν αντίπαλο στους 8

Μπορεί κατά την είσοδό του στο "Μοντ Μπλαν" ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς να ήταν δακρυσμένος από συγκίνηση (λόγω της υποδοχής), εντούτοις η αποχώρησή του ήταν σίγουρα πιο χαρούμενη. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός από χτες φιγουράρει στους οκτώ της Ευρωλίγκα μετά τη μεγάλη νίκη με 70 - 55 επί της Λιμόζ. Τη φετινή περίοδο ο Μάλκοβιτς αποχώρησε για έκτη φορά νικητής σε ισάριθμους αγώνες στη Γαλλία.

Με τη νίκη αυτή οι "πράσινοι" έφθασαν χτες στο πολυπόθητο 2 - 0 στις νίκες και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Πέμπτη προκειμένου να δουν εάν θα ταξιδέψουν στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσουν την Παρτιζάν ή αν θα πάνε μια βόλτα στον Πειραιά για να κοντραριστούν με τον Ολυμπιακό.

"Δε με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Δε θέλω να διαλέγω, όπως δε διάλεξα μέχρι τώρα", τόνισε μετά το παιχνίδι ο Μάλκοβιτς.

Ετσι, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να τελειώνουν με την υπόθεση πρόκριση και με ηγέτη τον Μπάιρον Ντίκινς που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο Β ημίχρονο κατάφεραν τελικά να πετύχει το σκοπό του.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και αιφνιδίασε τη Λιμόζ αφού κατάφερε να προηγηθεί νωρίς νωρίς με 9 - 3. Οι Γάλλοι ανέκαμψαν και σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Οικονόμου λόγω τραυματισμού κατάφεραν να ισοφαρίσουν με 19 - 19. Η είσοδος του Κόρφα αλλά και η κυριαρχία του Μαρτίνεθ κάτω από τα καλάθια έδωσε νέα πνοή στους πράσινους που στο ημίχρονο βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 8 πόντους 23 - 31.

Στο Β μέρος σήμανε η ώρα του Μπάιρον Ντίκινς. Οι πράσινοι ξεκίνησαν νωθρά με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να μειώσουν στο πόντο 38 - 37. Σε εκείνο όμως το σημείο ο "Μίκι Μάους" του Παναθηναϊκού φώναξε παρών.

Με τις προσωπικές του ενέργειες ανέβασε ξανά τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας (50 - 60 5 πριν το τέλος) βάζοντας την ταφόπλακα στα όνειρα των Γάλλων για νίκη.

ΛΙΜΟΖ: Φορτέ 17, Οκανσέ, Μπονατό 19, Μπαϊα 3, Ράφιν 10, Βαϊας 6, Ντιμά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 3, Κοχ, Κόρφας 7, Οικονόμου 12, Ντίκινς 25, Νικόλα, Σκονοκίνι 4, Μαρτίνεθ 16, Νουόσου 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ