Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Διαφορά κλάσης

Η ιταλική Κούνεο προσγείωσε τον Ολυμπιακό και το ελληνικό βόλεϊ... Καθαρή νίκη των Ιταλών με 3 - 0

Ηθελε πολύ αλλά δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός να υπερασπίσει τον τίτλο του και ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ιταλική Κούνεο με 3 - 0 (15 - 9, 10 - 15, 7 - 15). Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε μια εκπληκτική ιταλική ομάδα, αποφασισμένη να μη χάσει με τίποτα αυτό το τρόπαιο και μοιραία φάνηκαν αδύναμοι να κατακτήσουν το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους. Συν τοις άλλοις υπήρχε και ο τραυματισμός του Αμερικανού πασαδόρου των Πειραιωτών Τζεφ Στορκ που λόγω θλάσης δεν ήταν στην καλύτερή του κατάσταση και αντικαταστάθηκε στο τρίτο σετ. Ετσι η αποστολή του Ολυμπιακού απέναντι σε μια ομάδα - μοντέλο, όπως ήταν την Κυριακή το βράδυ στο Αλεξάνδρειο η Κούνεο, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν.

Με αιχμή του δόρατος τον Πασκουάλ, που αναδείχτηκε και ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης, με εκπληκτικές άμυνες αλλά και φοβερά καρφιά, οι Ιταλοί στέρησαν νωρίς - νωρίς τα όνειρα του Ολυμπιακού για νέα διάκριση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο σετ οι Ιταλοί κατάφεραν να προηγηθούν με 14 - 4 χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυνατά στο δεύτερο, αποφασισμένοι να κόψουν τη φόρα των Ιταλών. Μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν και με 5 - 2. Αλλα όμως οι Ιταλοί δεν ήταν αποφασισμένοι να δώσουν την παραμικρή ελπίδα στην ελληνική ομάδα. Ετσι ανέκαμψαν γρήγορα προηγήθηκαν 10 - 7 και τελικά πήραν το σετ με 15 - 10.

Με αυτά τα δεδομένα το τρίτο σετ μοιραία αποτέλεσε τυπική διαδικασία, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας, ενώ από την άλλη οι Ιταλοί όδευαν ασταμάτητα προς το θρίαμβο.

"Ηταν αδύνατο να νικήσουμε αυτή την ομάδα. Πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της διετίας", τόνισε μετά τον αγώνα ο Τζιανπάολο Μοντάλι, δίνοντας έτσι το στίγμα της ήττας για την ομάδα του.

Εξάλλου την τρίτη θέση στο φάιναλ φορ πήρε η ρωσική Μπέλκογραντ που στον μικρό τελικό νίκησε τη γερμανική Μπερλίν με 3 - 1 (15 - 12, 7 - 15, 15 - 4, 15 -13).

Απόλυτη ιταλική κυριαρχία

Ιταλική υπόθεση αποτέλεσαν όμως και τα υπόλοιπα κύπελλα Ευρώπης. Ετσι για πρώτη φορά στην ιστορία μια χώρα κατέκτησε όλα τα κύπελλα Ευρώπης.

Στο φάιναλ φορ του Πρωταθλητριών στη Βιέννη η Μόντενα μετέτρεψε σε περίπατο τον τελικό αφού νίκησε τη βελγική Νόλικο με 3 - 0 (15 -7, 15 - 7, 15 - 12) και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Κροατική Μλάντοστ που νίκησε την Τρεβίζο με 3 - 2.

Εξάλλου, για την ίδια διοργάνωση στις γυναίκες το τρόπαιο κατέκτησε η Φοπαπεντρέτι που νίκησε στον τελικό την Ουκρανική Ουράλοτσκα με 3 - 1.

Για το Κυπελλούχων των γυναικών η Ρόμα νίκησε στον τελικό τη γαλλική Ριόμ με 3 - 0 και κατέκτησε το τρόπαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ