Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Οι μάσκες έπεσαν...

Η χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν πραγματική αποκάλυψη.

  • "Υπάρχει μια αναρχία και μια αταξία, λόγω του ότι πάρα πολλοί πολίτες έχουν στα χέρια τους όπλα" και "θα πρέπει ένας διεθνής οργανισμός να ασχοληθεί με ...τη συγκρότηση μιας πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης".
  • "Νομίζω ότι τέτοιου είδους περίπλοκες αναλύσεις, καλό είναι να αποφεύγονται, αυτή την ώρα" (απάντηση στην "περίπλοκη" (!) ερώτηση αν η κυβέρνηση θα συμμετάσχει σε πολυεθνική δύναμη, ακόμα και στην περίπτωση που οι εξεγερμένοι ζητήσουν να μην υπάρξει τέτοια επέμβαση).
  • "Εμείς είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια τέτοια δράση".

Αυτές ήταν μερικές από τις απαντήσεις που έδωσε ο Δ. Ρέππας σχετικά με την υπόθεση της Αλβανίας και τη στρατιωτική εισβολή στη γειτονική χώρα από τους ιμπεριαλιστές και τα όργανά τους. Την ίδια ώρα, τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν οργιάσει για την "πλήρη αναρχία", την "αταξία", το "απερίγραπτο χάος", τη "ζούγκλα" και τις "λεηλασίες" κατά της ελληνικής μειονότητας, στην Αλβανία. Οσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είπε κάτι ακόμα. Το να ζητάς "πρόσκληση" από τον δικτάτορα μιας χώρας, για να τη χρησιμοποιήσεις ως άλλοθι της στρατιωτικής εισβολής σου στη χώρα του, δε συνιστά στήριξη στον δικτάτορα...

***

Οι μάσκες πλέον έπεσαν. Ο "εχθρός" βρίσκεται στον εξεγερμένο λαό. Οι λαϊκές εξεγέρσεις συνιστούν "αταξία και αναρχία" που δε δικαιούνται να διαταράσσουν την "ευταξία" του πλιάτσικου των πολυεθνικών. Ο αλβανικός λαός, και όλοι οι λαοί, δεν είναι αρμόδιοι να καθορίζουν τις τύχες τους. Την τύχη τους πρέπει να καθορίζουν οι ιμπεριαλιστές. Οι τελευταίοι δε χρειάζονται παρά μια έγγραφη πρόσκληση από τις μαριονέτες τους, τύπου Μπερίσα, για να καταπνίξουν τους λαούς.

***

Οι μάσκες έπεσαν. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απαιτούν από την Ελλάδα να πράξει ό,τι "υποχρεούται" ως... σύμμαχος. Δηλαδή, να εισβάλει στρατιωτικά, μαζί με τους άλλους "συμμάχους" της περιοχής, στην Αλβανία. Ετσι υπαγορεύει η νέα επιχειρησιακή δομή των "δυνάμεων ταχείας επέμβασης", η νέα δομή της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα πρέπει να εισβάλει, για να "συμβάλει" στην αποκατάσταση της αμερικανοΝΑΤΟικής "νέας τάξης" στα Βαλκάνια. Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε: "Θα είμαστε οι πρώτοι"! Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με "περίπλοκα" πράγματα, όπως το τι θέλει ο αλβανικός λαός! Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαντήσει. Να απειθαρχήσει σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τα νιάτα της χώρας σε "στρατιώτες των ΗΠΑ και της Γερμανίας" ενάντια στους γειτονικούς λαούς και να καταστήσουν τη χώρα σε γέφυρα του ιμπεριαλιστικού ολέθρου στα Βαλκάνια.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ