Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ"
Την πλήρωσαν ένα κοτέτσι και ένα μαρμαράδικο...

Συνεργεία της Νομαρχίας Αθήνας πήγαν χτες να "καθαρίσουν" τον Κηφισό στον Κόκκινο Μύλο. Την ίδια στιγμή, στην απέναντι κοίτη, μια μπουλντόζα εκτελούσε επιχωματώσεις...

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η πρώτη και πολυδιαφημισμένη επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στην κοίτη του Κηφισού στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Δύο μπουλντόζες της Νομαρχίας Αθηνών, πλαισιωμένες από δύο διμοιρίες των ΕΚΑΜ γκρέμισαν χτες το πρωί ένα κοτέτσι και ένα μαρμαράδικο. Κτίσματα που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, στο οποίο- σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής - έχουν γίνει οι σοβαρότερες καταπατήσεις, από τον ίδιο το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας!

Η χτεσινή επιχείρηση - παρωδία ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας, υπό το βλέμμα του νομάρχη Αθηνών Δ. Ευσταθιάδη,του γενικού γραμματέα ΥΠΕΧΩΔΕ Δ. Σαράφογλου και του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας Π. Γρετζελιά.Κι αυτό γιατί, αρκετοί ιδιοκτήτες αυθαιρέτων είχαν συγκεντρωθεί στα υπό κατεδάφιση κτίσματα, διαμαρτυρόμενοι για την επιχείρηση - μπουλντόζα. Πάντως, ο νομάρχης Αθηνών αρκέστηκε στην κατεδάφιση του κοτετσιού και του μαρμαράδικου, ενώ δεν τόλμησε να στείλει τις μπουλντόζες σε αυθαίρετα πολλών τετραγωνικών, αφού υπήρχαν πληροφορίες για τη δημιουργία ανθρώπινου κλοιού που είχαν σχηματίσει οι ιδιοκτήτες γύρω από αυτά.

Χαρακτηριστικό της τραγελαφικής αυτής επιχείρησης είναι το γεγονός ότι, την ίδια στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατεδάφισης, στην απέναντι κοίτη του Κηφισού, μπουλντόζα εκτελούσε επιχωματώσεις δίπλα στο νεκροταφείο, σε περιοχή που, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, είναι μπαζωμένη από το Δήμο. Περιβαλλοντικές οργανώσεις και κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι πριν από μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε από το Δήμο η κατασκευή μαντρότοιχου, αφού μπαζώθηκε μέρος της κοίτης του Κηφισού, με σκοπό την επέκταση του νεκροταφείου για την κατασκευή τάφων. Ο νομάρχης Αθηνών αναφερόμενος σ' αυτές τις καταγγελίες σημείωσε ότι, η περίπτωση του νεκροταφείου θα εξεταστεί και αν διαπιστωθούν παρανομίες θα γίνουν και εκεί κατεδαφίσεις. Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, Δ. Σαράφογλου, δήλωνε ότι η χτεσινή επιχείρηση - δηλαδή το γκρέμισμα του κοτετσιού και του μαρμαράδικου - "αποτελεί παράδειγμα", ενώ ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας έλεγε ότι "δεν πρέπει να ασχολούμαστε με κοτέτσια, αλλά με πιο σοβαρά πράγματα, όπως τα αυθαίρετα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες που είναι χτισμένες στην κοίτη του Κηφισού, στη Μεταμόρφωση και το Μενίδι"...

Σύμφωνα με στοιχεία της Νομαρχίας Αθήνας, υπάρχουν συνολικά 200 αυθαίρετα κτίσματα στην κοίτη του Κηφισού, επτά από τα οποία στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, ενώ σειρά παίρνει από βδομάδα η Ανατολική Αττική και η παραλιακή ζώνη, από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα, περιοχές στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλος αριθμός αυθαίρετων ...κοτετσιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την πλήρωσε πάλι ένα κοτέτσι! (1997-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ