Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Είναι γελασμένοι

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για την απόφαση να κηρυχθεί καταχρηστική η απεργία των καθηγητών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η απόφαση του δικαστηρίου να κηρυχθεί καταχρηστική η απεργία των καθηγητών, όσο και αν αποτελεί πρόκληση απέναντι σ' έναν αγώνα αυτοθυσίας και δίκαιου, δεν είναι πρωτοφανής. Ολες οι απεργίες των εργαζομένων, κατά τη θητεία όλων των κυβερνήσεων, χαρακτηρίζονται από όλα τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Το γεγονός αυτό δε βρίσκεται έξω από τα πλαίσια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, ούτε βέβαια έξω από τον ρόλο της Δικαιοσύνης στο συγκεκριμένο σύστημα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να τσακίσει το λαϊκό κίνημα γενικότερα και το κίνημα της παιδείας ειδικότερα. Αυτόν εξυπηρετούν ο "διάλογος", τα ΜΑΤ, οι δικαστικές αποφάσεις και η ιδεολογική τρομοκρατία.

Ας είναι βέβαιη η κυβέρνηση, ότι οι λαϊκοί αγώνες δεν πρόκειται να καμφθούν με κατασταλτικά μέτρα. Τέτοια μέτρα χρησιμοποιήθηκαν πολλές φορές, αλλά έφεραν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωκαν οι κυβερνώντες. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ