Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Είναι αντιμεταρρύθμιση

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την παιδεία

Αντιμεταρρύθμιση, η οποία θα επιφέρει τη συνολική υποβάθμιση της παιδείας και της εκπαίδευσης, χαρακτήρισε τις προτάσεις της κυβέρνησης, αναλύοντας την ταξική τους ουσία, ο Παναγιώτης Γεωργιάδης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ομιλία του χτες σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κόμματος για την παιδεία. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι τα νέα αυτά μέτρα εκπορεύονται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ και δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προέκταση των προτάσεων για την απασχόληση και την ανάπτυξη, που προβλέπονται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Αναφερόμενος στη χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου, που κήρυξε καταχρηστική την απεργία των καθηγητών, σημείωσε πως πρόκειται για απόφαση την οποία ουσιαστικά υπέβαλε η κυβέρνηση με τη στάση της, απέναντι σε μια απεργία που ανέδειξε το μέγα πρόβλημα της παιδείας. "Την απόφαση αυτή έτσι κι αλλιώς οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι θα την αντιπαλέψουν, γιατί είναι καιρός πλέον να γίνει κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές συνενώνονται μέσα από μια κοινή συνισταμένη, που είναι τα ζητήματα της παιδείας που τους αφορούν άμεσα, και για την προοπτική της νεολαίας και του τόπου", είπε.

Παρουσιάζοντας την ουσία των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την εκπαίδευση, ο Π. Γεωργιάδης επισήμανε ότι επιχειρούν να εναρμονίσουν την παροχή της γνώσης, με την "ευελιξία" της αγοράς εργασίας και να την προσαρμόσουν στις νέες εργασιακές σχέσεις που μεθοδεύουν τα μονοπώλια και επίσημα, μέσα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, η ΕΕ. Απομυθοποίησε την εξαγγελία της κυβέρνησης για την ελεύθερη πρόσβαση και απέδειξε ότι είναι μια απάτη, δεδομένου ότι ο αριθμός φοιτητών στα ΑΕΙ θα είναι κλειστός.

Υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ για παιδεία στην υπηρεσία του λαού και του τόπου είναι μια πολιτική πρόταση, που απευθύνεται στον ελληνικό λαό, στους εκπαιδευτικούς φορείς, στη νεολαία και τους εργαζόμενους, που τους αφορά ιδιαίτερα, γιατί θα είναι αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες της σημερινής εκπαιδευτικής πολιτικής. "Το ΚΚΕ, κατέληξε, καλεί το λαό να κάνει δική του υπόθεση τις προτάσεις του για την παιδεία, για να μειωθούν οι συνέπειες από αυτή την πολιτική, που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, και σε τελική ανάλυση να ανατραπεί αυτή η πολιτική".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπαράθεση δύο αντιλήψεων (1997-04-02 00:00:00.0)
Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη για την παιδεία (1997-03-30 00:00:00.0)
Να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός (1997-03-28 00:00:00.0)
ΤΟ "ΔΙΛΗΜΜΑ" ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (1997-03-06 00:00:00.0)
Εμμένει στο δημόσιο και δωρεάν χαραχτήρα της παιδείας (1997-02-20 00:00:00.0)
Οι προτάσεις των κομμουνιστών για την αναβάθμιση της παιδείας (1996-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ