Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ατολμα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) επιτίθεται με οξείς χαρακτηρισμούς κατά του υφυπουργού Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, για τα στοιχεία που παρουσίασε προχτές σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων. Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Ν. Χριστοδουλάκη για "άκρατο λαϊκισμό", που "αγνοώντας εκ προθέσεως τα πραγματικά δεδομένα" καταλήγει "σε προκατασκευασμένα και κατευθυνόμενα συμπεράσματα".

Εντούτοις και ο ΙΣΑ δεν αντιμετωπίζει το θέμα εν τω συνόλω του αλλά περιορίζεται στις - πράγματι - εξευτελιστικές αμοιβές των ιατρικών επισκέψεων. Προσπερνά τη φαρμακευτική δαπάνη και τις παρακλινικές εξετάσεις που είναι ψηλότερες των δαπανών για ιατρικές πράξεις.

Και ο ΙΣΑ δηλαδή αποφεύγει, όπως και υφυπουργός, να σχολιάσει αυτά τα δύο μεγέθη, γιατί τότε θα έπρεπε να ασχοληθεί με τις αυξήσεις των τιμών στα φάρμακα, καθώς και την ζήτηση στις παρακλινικές εξετάσεις που προκαλεί η αγριότητα της αγοράς όπου δρουν τα διαγνωστικά κέντρα.

Μια τέτοια όμως κριτική - και κυρίως στάση - θα σήμαινε σύγκρουση με μεγάλα συμφέροντα. Κάτι που δεν επιδιώκουν ούτε ο υφυπουργός, αλλά ούτε και η πλειοψηφία της διοίκησης του ΙΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ