Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό

Κάλεσμα στους μαζικούς φορείς απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή

Να δυναμώσουν το μέτωπο αντίστασης για να συντριβεί κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας, κάλεσε όλους τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στα πλαίσια της τριήμερης περιοδείας του στην περιοχή.

"Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκή και αντιαναπτυξιακή. Και για να την προωθήσει επιστρατεύει αλαζονεία, αυταρχισμό, καθώς και πολυποίκιλους κατασταλτικούς και τρομοκρατικούς μηχανισμούς", τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Επισήμανε πως η αδιαλλαξία του πρωθυπουργού απέναντι στους απεργούς και σε όσους αγωνίζονται, αναπτύσσεται ταυτόχρονα με τη λογική υποταγής της πολιτικής της κυβέρνησης στις εντολές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. "Για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από αυταρχικά μέτρα και από δυνάμεις καταστολής. Ηδη έχουμε διώξεις στελεχών της ΚΝΕ για αφισοκόλληση, διώξεις αγροτών και εκπαιδευτικών", είπε χαρακτηριστικά.

Για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας επισήμανε πως έτσι όπως λειτουργεί υπάρχουν πολλές ενστάσεις από φορείς, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τους εργαζόμενους. "Μας καταγγέλθηκαν φαινόμενα αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης, κατασπατάλησης δισεκατομμυρίων δραχμών. Πώς θα πρέπει να χαρακτηριστεί η στάση του εποπτεύοντος υπουργού, ο οποίος κριτικάρει τη δράση, τις ενέργειες και τις παραλείψεις των αρμοδίων που διαχειρίζονται καθημερινά τα δισεκατομμύρια της Πολιτιστικής; Να το ονομάσουμε υποκρισία, αφέλεια, αποπροσανατολισμό; Θεωρούμε ότι το μαζικό κίνημα και η ΤΑ θα πρέπει να δράσουν, να μην μείνουν απαθείς στα δρώμενα", υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής.

Στη συνέχεια ο Σπ. Χαλβατζής και ο Μιχάλης Σπυριδάκης, επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκαν το Λαγκαδά, τους Ταγαράδες και το Δήμο Μηχανιώνας. Εκεί συναντήθηκαν με εκπροσώπους φορέων, οργανισμών και εργαζόμενους, οι οποίοι έθεσαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους.

Ο έπαρχος Λαγκαδά, Τρ. Μαργαρίτης, κατήγγειλε ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα υποδομής, αποχέτευσης, ύδρευσης και συγκοινωνιών στην περιοχή, αλλά και προβλήματα μόλυνσης και ρύπανσης του περιβάλλοντος, "αποτέλεσμα της ασύδοτης δράσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων". Αναφέρθηκε στον ορεινό όγκο γύρω από το Λαγκαδά, ο οποίος "καταρρέει" και σε μια σειρά έργων που έχουν σταματήσει, γιατί διακόπηκε η χρηματοδότησή τους. "Αν δε ληφθούν μέτρα άμεσα και αποτελεσματικά, το λεκανοπέδιο του Λαγκαδά θα εγκαταλειφθεί από όλους τους κατοίκους του...", ήταν η τραγική διαπίστωση του προέδρου του Συμβουλίου Περιοχής.

Το μεσημέρι η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους Ταγαράδες, όπου βρίσκεται η κορεσμένη χωματερή της Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε τη Μηχανιώνα, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Το βράδυ ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ στα Βασιλικά, όπου αναφέρθηκε στην οικονομική, αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, στις καταστροφικές για τους εργαζόμενους συνέπειες από την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στην κρίση στην Αλβανία και στη γενικότερη κατάσταση στα Βαλκάνια. Σήμερα το πρωί ο Σπύρος Χαλβατζής θα επισκεφτεί την Επανωμή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχία για τη διαχείριση των απορριμμάτων (2008-06-11 00:00:00.0)
Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας (2006-03-18 00:00:00.0)
Η ΔΕΗ πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα (2002-09-27 00:00:00.0)
Βαρύς ο χειμώνας για το λαό της χώρας (1999-12-10 00:00:00.0)
Κλείνουν τη χωματερή (1999-07-24 00:00:00.0)
Ο Σπ. Χαλβατζής στη Θεσσαλία (1995-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ