Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Το ίδιο καθεστώς στις λαϊκές αγορές

Παραμένει το ίδιο καθεστώς για τη χορήγηση αδειών για τις λαϊκές αγορές, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ' αριθμόν 138/1997 απόφασή του απέρριψε την αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών (ΠΟΛΑ), η οποία ζητούσε να ανασταλεί η σχετική απόφαση του υπουργείου Εμπορίου μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο επί της κύριας προσφυγής.

Η Ομοσπονδία υποστήριζε ότι με την επίμαχη απόφαση του υπουργείου Εμπορίου θα επέλθει για τους πωλητές των λαϊκών αγορών ανεπανόρθωτη ζημιά, γιατί γίνεται άνιση κατανομή των κενών θέσεων μεταξύ επαγγελματιών και παραγωγών. Επίσης, ισχυρίζεται η ΠΟΛΑ ότι υπάρχει ανισότητα μεταξύ επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών, καθώς για τους πρώτους δεν προβλέπεται δυνατότητα ανανέωσης της άδειας πέραν του 65ου έτους, ενώ για τους παραγωγούς η ανανέωση μπορεί να γίνει και μέχρι το 68ο έτος.

Στο σκεπτικό του ΣτΕ για την απόρριψη της αίτησης αναστολής αναφέρεται ότι η ενδεχόμενη ζημιά για τους επαγγελματίες πωλητές δε θα επέλθει ευθέως από την επίμαχη απόφαση του υπουργείου Εμπορίου, αλλά από τις ατομικές άδειες που θα εκδοθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ