Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ
Μπάι - πας στον Αρη...

Ο καρδιοχειρουργός Π. Σπύρου αναλαμβάνει τα ηνία στον Αρη. Η Θεσσαλονίκη στο ρυθμό του αυριανού ντέρμπι ΠΑΟΚ - Αρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .-

Ενας καρδιοχειρουργός, ο Παναγιώτης Σπύρου, ανέλαβε, παραμονές του μεγάλου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τις τύχες του Αρη και με... μπάι - πας θα προσπαθήσει να δώσει το φιλί της ζωής που θα κρατήσει τους "κιτρινόμαυρους στην κατηγορία". Χτες η οικουμενική κίνηση για τη σωτηρία του συλλόγου έδωσε στον πρώην παράγοντα του μπάσκετ το προεδρικό αξίωμα μέσα σε κλίμα κοινής αποδοχής. Το νέο συμβούλιο αποτελείται από τους κ. κ. Δομπράκη, Πεϊτση, Μεσοχωρίτη, Ζορπίδη, Βένο, Μανωλόπουλο, Τσαρούχα, Δασυγένη. Ο μεγαλομέτοχος και τέως πρόεδρος Λάμπρος Γράντας θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ.

Αναμφίβολα αυτή η θετική εξέλιξη στα διοικητικά, που ταλάνιζαν το σύλλογο για αρκετό διάστημα, ανέβασε την ψυχολογία τόσο της τεχνικής ηγεσίας όσο και των παικτών. "Είναι ένα ντέρμπι που δε χωράνε προγνωστικά. Νομίζω ότι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα", τόνισε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, που έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Το πριμ σε περίπτωση νίκης ορίστηκε στο μισό εκατομμύριο και αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη δέλεαρ για τους ποδοσφαιριστές του Αρη, που θα έχουν στο πλευρό 5.000 φίλους τους.

Ο ΠΑΟΚ

Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ, με ηθικό ακμαιότατο από την ανοδική πορεία αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας, θα αγωνιστεί πάνοπλος για τη νίκη. Η επάνοδος του Ζήση Βρύζα στην αρχική 11άδα λύνει τα χέρια του Αγγελου Αναστασιάδη, που έκανε... πρωτότυπες δηλώσεις για την αυριανή μάχη της Τούμπας: "Το ματς αυτό δεν έχει κάποιες ξεχωριστές ιδιαιτερότητες. Δεν το βλέπω σαν μεγάλο ντέρμπι απλά εμείς πρέπει να αγωνιστούμε σοβαρά ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης". Ο Σπύρος Μαραγκός συμπληρώνει: "Και οι δυο μονομάχοι θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Πάντως έχουμε προβάδισμα σοβαρό λόγω έδρας".

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΟΚ - Αρη

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά στην ιστορία αγώνων των δυο ιστορικών ομάδων της Θεσσαλονίκης εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση, που ζητά από τους φιλάθλους να είναι κόσμιοι, αφού πρέπει να διαφυλαχτεί και το κύρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Από τη μεριά του ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ διά στόματος Γ. Μπατατούδη ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας να μην απαντήσει σε τυχόν προκλήσεις. Μάλιστα θα μοιραστούν πριν από τον αγώνα φέιγ βολάν κατά της βίας, ενώ αεροπλάνο θα σέρνει πανό με παρόμοια συνθήματα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην Τούμπα θα βρεθούν 35.000 φίλαθλοι. Τα αστυνομικά μέτρα θα είναι δρακόντεια και για λόγους ασφαλείας θα "κοπούν" 4.000 θέσεις.

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ