Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλουν τη διάλυση της Κίνας

Παρέμβαση του Β. Εφραιμίδη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση για το Θιβέτ

Την αντίθεσή του στο σχέδιο ψηφίσματος για το Θιβέτ, που συζητήθηκε πρόσφατα, εξέφρασε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του τόνισε:

"Οι συντάκτες του ψηφίσματος που συζητούμε, αν και χριστιανοί, δεν εμπνεύστηκαν από το Αγιο Πνεύμα, αλλά από την "αυτού αγιότητα", όπως αποκαλούν τον Δαλάι Λάμα.

Υιοθετούν έτσι τις απόψεις του ότι το Θιβέτ τελεί υπό κινέζικη κατοχή και επιβάλλεται η "απελεθεύρωση", η "αποαποικιοποίησή" του. Και αυτοί οι συντάκτες του ψηφίσματος ανιστόρητα και προκλητικά μας καλούν να παραγνωρίσουμε την ιστορική πραγματικότητα, που σύμφωνα με αυτήν το Θιβέτ επί αιώνες ήταν, είναι και σήμερα και θα είναι αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας. Είναι απύθμενη η αφέλειά τους να πιστεύουν ότι με τέτοια μεθοδεύματα θα προωθήσουν την αποσταθεροποίηση - διάλυση της Κίνας. Αδιαφορούν εγκληματικά για το ενδεχόμενο, αν το ανεδαφικό σχέδιό τους προωθηθεί, ότι σε μία μέγιστη έκταση της Ασίας, του πλανήτη μας, που σταθεροποιητικός παράγοντάς της είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θα επακολουθήσει χάος με παγκόσμιες επικίνδυνες επιπτώσεις.

Οι κύριοι συνάδελφοι από διάφορες ομάδες που υπογράφουν το ψήφισμα δεν κινούνται ούτε μέσα στα πλαίσια της κοινοτικής πολιτικής, όταν με αυτό που κάνουν δυσχεραίνουν τρομακτικά τις οικονομικές, εμπορικές, πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις με το γιγάντιο παράγοντα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Δημιουργείται η υποψία μήπως η πρωτοβουλία αυτή υποκινείται από τα αμερικανικά πολυεθνικά συμφέροντα για να μονοπωλήσουν αυτά τις σχέσεις με την Κίνα.

Εμείς, κύριε πρόεδρε, η ομάδα μας, καταψηφίζουμε. Δεν εμπνεόμαστε από το πνεύμα του Δαλάι Λάμα, που σε επίσκεψή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν ρωτήθηκε από μένα με ποια εξουσιοδότηση εμφανίζεται σαν εκφραστής και αντιπρόσωπος του θιβετιανού λαού, απάντησε: "Α, δεν έχετε ιδέα! Το κάνω αυτό με βάση τη θεωρία και την πρακτική της μετενσάρκωσης"!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ