Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Μηνύματα συμπαράστασης

Τη συμπαράστασή τους στον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους οι παρακάτω σύλλογοι, φορείς, σωματεία και ενώσεις:

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΝ Λάρισας,σε ψήφισμά της αναφέρει πως "οι εργαζόμενοι του Νομού Λάρισας συμπαραστέκονται στον αγώνα του λαού της γειτονικής χώρας και εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε είδους επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΔΕΕ) ". Παράλληλα τονίζει πως "ο αγώνας του αλβανικού λαού για τα δημοκρατικά του δικαιώματα είναι αγώνας αξιοπρέπειας, αγώνας που στρέφεται κατά της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, που όλα αυτά τα χρόνια φέρνει τον πόλεμο, τη φτώχεια και τη δυστυχία σε όλους τους λαούς και ιδιαίτερα των Βαλκανίων".Καταλήγοντας, η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Σωματείων του ΕΚΝ Λάρισας "αποφάσισε να συγκεντρώσει τρόφιμα και φάρμακα για τον αγωνιζόμενο λαό της Αλβανίας και καλεί τα σωματεία, τους φορείς καθώς και τους εργαζόμενους της πόλης μας να συμβάλλουν σ' αυτή την κατεύθυνση".

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας,μεταξύ άλλων, αναφέρει πως είναι "αντίθετοι στην αποστολή ΝΑΤΟικών και άλλων στρατευμάτων, που έχουν στόχο την εδραίωση της ΝΑΤΟικής κυριαρχίας, και όχι την επίλυση της κρίσης. Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ) μέσα από την υποστήριξή τους προς τις λεγόμενες πρωτοβουλίες της ΕΕ, ουσιαστικά καλούν να λύσουν το πρόβλημα της Αλβανίας, εκείνοι που το δημιούργησαν με την επιβολή του καθεστώτος βίας και νοθείας Μπερίσα".

Ψήφισμα συμπαράστασης στον εξεγερμένο αλβανικό λαό εξέδωσε και ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Πατησίων."Καταγγέλλουμε τη στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ σαν κύριους υπεύθυνους των αρνητικών εξελίξεων στην Αλβανία που στηρίζουν αυτές τις καταστάσεις για να εξυπηρετήσουν το συμφέρον τους".

Η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά "καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση που προετοιμάζεται και από την ελληνική κυβέρνηση, ενάντια στον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας. Απαιτούμε καμιά ανάμειξη ξένων δυνάμεων στις εσωτερικές υποθέσεις της γειτονικής χώρας. Λύση μπορεί να δώσει μόνο ο αλβανικός λαός, ο οποίος δέχθηκε τις συνέπειες της πολιτικής για την παλινόρθωση του καπιταλισμού".

Το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) "αναλαμβάνει πρωτοβουλία συγκέντρωσης φαρμακευτικού, υγειονομικού υλικού για να το στείλει σαν βοήθεια στον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό.Καλεί τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς, τα ΔΣ των Νοσοκομείων, Φαρμακοποιούς, Φαρμακευτικές Εταιρίες και κάθε πολίτη να ανταποκριθούν στην προσπάθεια και να αποστείλουν το υλικό στα γραφεία της Ενωσης".

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων "καλεί τα μέλη του να συμπαρασταθούν στον αγωνιζόμενο αλβανικό λαό προσφέροντας από το υστέρημά τους τρόφιμα και χρήματα ή φάρμακα".

Η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας που συνήλθε στην Κόρινθο, σε ψήφισμά της αναφέρει ότι "ανήκει στον αλβανικό λαό να αποφασίσει για την πορεία του" και επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η υλική και ηθική βοήθεια για την ειρήνευση και τον εκδημοκρατισμό της αλβανικής κοινωνίας. Καταλήγοντας, τονίζουν πως εντός των ημερών θα αποστείλουν ιατροφαρμακευτικό υλικό ως ελάχιστη βοήθεια στο γειτονικό λαό της Αλβανίας και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μεταβεί αντιπροσωπεία τους στη γειτονική χώρα για συνεργασία με τους εκεί δικηγόρους και άλλους φορείς στα πλαίσια συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ