Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
"Οχι" στην πολιτική της φτώχειας

"Αγώνας ενάντια στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που υποκινούν τις κρίσεις στα Βαλκάνια, ενάντια στα σχέδια των Αμερικανών για διχοτόμηση της Κύπρου, αλλά και στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που οξύνει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζομένων". Την παραπάνω απόφαση πήραν οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στη Γενική τους Συνέλευση.

Στο ψήφισμα της συνέλευσης καταγγέλλεται η κυβέρνηση για τη μονόπλευρη λιτότητα που εφαρμόζει, για τη σχεδιαζόμενη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, το κλείσιμο εργοστασίων και τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία. Οι αντιπρόσωποι του ΕΚΛ εκφράζουν την αντίθεσή τους και με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που "καταργούν συμβάσεις και ανατρέπουν εργασιακές σχέσεις", καθώς και με την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ.

Για την αλλαγή της αντιλαϊκής πολιτικής, καλούν τους εργαζόμενους να συντονίσουν τον αγώνα τους με τα άλλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται απ' αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων: 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο χωρίς μείωση αποδοχών, υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων, συντάξεις ίσες με τα 20 ΗΑΕ, ουσιαστική λειτουργία των επιτροπών για την υγιεινή κι ασφάλεια, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, απαγόρευση της απόλυσης 5 χρόνια πριν τη σύνταξη, αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Επίσης, συνταξιοδότηση των ηλικιωμένων οικοδόμων της περιοχής, οι οποίοι δεν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις λόγω της καθυστερημένης επέκτασης του ΙΚΑ στην περιοχή, αύξηση των κοινωνικών δαπανών, να επαναλειτουργήσουν μια σειρά κλειστών επιχειρήσεων της περιοχής κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ