Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν τον εμπαιγμό οι τράπεζες

"Αυξήσεις" 3,25% + 3,25% για το 1997 και 1,75% + 1,75% για το 1998 προτείνουν οι εργοδότες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Εμπαίζοντας τους εργαζόμενους, οι εκπρόσωποι των τραπεζών που συναντήθηκαν χτες με την ΟΤΟΕ,στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας,"βελτίωσαν" την πρότασή τους μόλις κατά μία ποσοστιαία μονάδα στα προκλητικά χαμηλά ποσοστά αύξησης που προτείνουν για τη διετία! Ειδικότερα, πρότειναν αύξηση 3,25 + 3,25% για το 1997 και 1,75 + 1,75%,για το 1998!

Η πρότασή τους δεν έγινε δεκτή και αυτή τη φορά από την ΟΤΟΕ, αλλά ο πρόεδρός της Δ. Κουσελάς απέφυγε να διευκρινίσει αν η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις,μεταθέτοντας την όποια απόφαση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ που θα γίνει αύριο Πέμπτη. Η επόμενη συνάντηση με τους εργοδότες θα γίνει την άλλη Πέμπτη27 του Μάρτη.

Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, προχθές, προέβλεπε ότι αν οι εργοδότες παραμείνουν στις θέσεις τους και δεν "προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σαφώς βελτιωμένες προτάσεις που να απαντούν στα δίκαια αιτήματα της ΟΤΟΕ", εξουσιοδοτείται η ΕΓ της Ομοσπονδίας "για πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων".Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο να προταθεί από την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ η πραγματοποίηση μιας 24ωρης απεργίας, χωρίς προοπτική κλιμάκωσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Τραπεζών καταγγέλλει την εργοδοτική προκλητικότητα, αλλά και την τακτική της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ, η οποία "οδηγεί τους εργαζόμενους στην απογοήτευση, στην αδράνεια και αυτό κρύβει τεράστιους κινδύνους για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα".

Κωλυσιεργεί και η ΕΥΔΑΠ

Για "ροκάνισμα" του χρόνου καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η κλαδική ομοσπονδία. Ειδικότερα, αναφέρει ότι, παρότι έχει περάσει ένας μήνας από την πρώτη συνάντηση, δεν έχει ακολουθήσει ακόμα η δεύτερη, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις. Η ομοσπονδία καλεί τη ΓΣΕΕ να πάρει θέση και να βοηθήσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο των ΔΕΚΟ, πιέζοντας την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική. Καλεί, επίσης, τις άλλες οργανώσεις των ΔΕΚΟ να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού, ώστε "να διαμορφωθεί ενιαίο μέτωπο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ