Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αγωνιστική αρχή από τα ανασφάλιστα

Ωστόσο, η πλειοψηφία της ΠΝΟ κρατά στο "συρτάρι" τις πρόσφατες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου για ευρύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις, παρότι οι προκλήσεις των εφοπλιστών κλιμακώνονται. Αγωνιστικό προσκλητήριο από την ΠΕΜΕΝ

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα ανασφάλιστα πλοία, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 31 Μάρτη, αποφάσισε η ΕΕ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση, υπερψηφίζοντας τη σχετική πρόταση που κατέθεσαν ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Τα δύο σωματεία, στα πλαίσια της υλοποίησης των αποφάσεων του πρόσφατου Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ, πρότειναν ακόμα την κλιμάκωση των αγώνων με απεργιακές κινητοποιήσεις στα πλοία όλων των κατηγοριών στις 15 Απρίλη. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας καταψήφισε τα δεύτερο σκέλος της πρότασης των δύο σωματείων, κρατώντας στο "συρτάρι" τις αντίστοιχες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου.

Η απόφαση για την επέκταση των αγώνων με απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΕ, θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίασή της που θα γίνει μετά τη λήξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα ανασφάλιστα πλοία... Πριν τις 31 Μάρτη η ΠΝΟ, σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας, θα καλέσει σε σύσκεψη τους πλοιοκτήτες των ανασφάλιστων πλοίων και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να επικυρωθούν και να υπογραφούν από τον υπουργό οι συμφωνίες για την ασφάλιση των ανασφάλιστων πλοίων που είχαν υπογράψει οι πλοιοκτήτες κάτω από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας πριν από ένα χρόνο περίπου.

"Επιβάλλεται να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ και να κλιμακωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες της κατηγορίες πλοίων. Οι αποφάσεις αυτές για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η απάντηση των ναυτεργατών στα σχέδια που προωθούν εφοπλιστές και κυβέρνηση", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ. "Το καθεστώς της γαλέρας, που προωθούν εφοπλιστές και κυβέρνηση, κύριοι υπεύθυνοι για την πρόκληση των ναυαγίων, οι εξοντωτικές συνθήκες δουλιάς και οι όροι διαβίωσης - συνεχίζει η ανακοίνωση - υπερβαίνουν τα όρια της φυσικής αντοχής των ναυτεργατών. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να αντιπαραθέσουμε το μέτωπο των ναυτεργατών, η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλλει λύσεις και προοπτική προς όφελος συνολικά του κλάδου μας". Η ΠΕΜΕΝ καλεί όλους τους μηχανικούς να πάρουν μέρος στην πρώτη Γενική Συνέλευση μετά τις εκλογές, που θα γίνει στις 27 του Μάρτη. "Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ - υπογραμμίζεται - αποτελεί βήμα ενίσχυσης της οργάνωσης και ανάπτυξης των αγώνων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ