Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Διαπραγματεύσεις με... ανταλλάγματα

Αυξήσεις, ουσιαστικά, 3% προτείνει η κυβέρνηση για τη συλλογική σύμβαση! Οργιάζει το καθεστώς των εργολαβιών στην επιχείρηση

Διατεθειμένη να ανταλλάξει αιτήματα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με κάποιες "εγγυήσεις" για προσαρμογή μεν της ΔΕΗ στα κοινοτικά πλαίσια, αλλά σε "σωστή" κατεύθυνση, εμφανίστηκε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, με αφορμή την απόφαση της Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στο διάστημα μεταξύ 28-31 Μάρτη και σε μια 48ωρη το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.

"Αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρξει μικρότερο ποσοστό αύξησης, με εγγυήσεις για το μέλλον της ΔΕΗ και το ασφαλιστικό δε θα διαφωνήσουμε", σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Εξαρχος!Αυτή τη στιγμή η πρόταση της κυβέρνησης είναι αύξηση 7%, μαζί με την ωρίμανση, κάτι που μεταφράζεται σε αυξήσεις 3%!

Οσον αφορά το μέλλον της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ήταν αποκαλυπτικός, λέγοντας: "Είμαστε υποχρεωμένοι μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οδηγίας για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, να διαμορφώσουμε το νέο πλάνο της ΔΕΗ"! Πρόκειται για μια οδηγία που, στο όνομα του ανταγωνισμού, καταργεί το μονοπώλιο στην παραγωγή, διανομή και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ και προσφέρει την επιχείρηση "βορά" στους ιδιώτες που θα εκμεταλλεύονται την υποδομή της".

Το τρίτο αίτημα που προβάλει η ΓΕΝΟΠ, αφορά το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα την επαναφορά στο σύστημα της "ασφάλισης στον εργοδότη" όπως ονομάζεται. Ομως και αυτό το αίτημα υπονομεύεται, καθώς η πλειοψηφία δεν το συνδέει με κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 2084/92.

  • Οι μεγάλες διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο των εργολαβιών,καταγγέλθηκε στη συνέντευξη Τύπου και δόθηκαν τα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία: Το '82 στον τομέα της διανομής οι εργολάβοι κατείχαν ποσοστό 18%. Το '97 το ποσοστό των εργολάβων ανήλθε στο 68%!Στον τομέα των ορυχείων και των σταθμών παραγωγής ρεύματος η συμμετοχή των εργολάβων το '82 ήταν στο 6% και το '97 ανήλθε στο 43%!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ