Πέμπτη 20 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ανάσταση στη Μαδρίτη

Νίκη - πρόκριση Αγιαξ με 3-2. Πέρασαν Γιουβέντους, Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Γ.

Εσπασαν καρδιές στη Μαδρίτη όπου μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι (και παράταση) ο Αγιαξ νίκησε την Ατλέτικο με 3 - 2 (κανονικός αγώνας 1 - 1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μαδριλένοι είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1 - 1 στο πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία.

Ο Κίκο έδωσε την πρωτοπορία στου Ισπανούς στο 28 ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ ξανάβαλε τον Αγιαξ στο παιχνίδι αφού ισοφάρισε σε 1 - 1. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου ο Ντάνι στο 108διπλασίασε τα γκολ των Ολλανδών. Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο Πάντιτς αναπτέρωσε τις ελπίδες των Ισπανών, αφού ισοφάρισε σε 2 - 2. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Μπαμπακίντα έβαλε τέλος στα όνειρα των Ισπανών αφού έγραψε το 3 - 2 για τον Αγιαξ.

Στην Ιταλία η Γιουβέντους δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Ρόζεμπουργκ με 2 - 0 και να πάρει έτσι το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Στο πρώτο αγώνα στη Νορβηγία οι δυο ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 1 - 1.Πανηγυρικά πήρε την πρόκριση η Ντόρτμουντ αφού πέτυχε τη δεύτερη νίκη της(μετά το 3 - 1 στη Γερμανία) επί της Οσέρ αυτή τη φορά στη Γαλλία με 1 - 0.

Στο 0 - 0 κόλλησαν στο Οπόρτο η Πόρτο και η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ αλλά οι Αγγλοι πήραν την πρόκριση χάρη στο θριαμβευτικό 4 - 0 του Ολντ Τράφορτν στο πρώτο παιχνίδι.

Ετσι τώρα στα ημιτελικά (9 και 23 Απριλίου) θα συναντηθούν Γιουβέντους - Αγιαξ και Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ