Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
"Παράξενες" αποκαλύψεις από Νοριέγκα

MΑIAMI.-

Ο πρώην Πρόεδρος του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες του είχαν κάνει "προτάσεις" για να κατηγορήσει τον Φιντέλ Κάστρο ότι εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών. Η αποκάλυψη αυτή φωτίζει ακόμα μια πτυχή του "κυνηγιού των μαγισσών" που έχουν εξαπολύσει εδώ και δεκαετίες οι ΗΠΑ εναντίον της Κούβας και του Φιντέλ Κάστρο.

Ο Νοριέγκα, που έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο "ΣΒΣ Τελενοτίσιας", που εκπέμπει στην ισπανική γλώσσα, ανέφερε ότι "εξυπηρετήσαμε πολλές φορές τη CIA" και δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, περιέγραψε πολλές αποστολές στην Κούβα που τις εκτέλεσε με εντολή του τότε διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Κέισι. Ανάμεσα σ' αυτές, μία ήταν να προσπαθήσει να πείσει τον Κάστρο να δεχτεί την επιστροφή εγκληματικών στοιχείων που είχαν διαφύγει στις ΗΠΑ κατά τη μεγάλη έξοδο του Μαριέλ, όπως είχε ονομαστεί τότε. Ο Νοριέγκα, που εκτίει ποινή φυλάκισης 40 ετών σε αμερικανική φυλακή του Μαϊάμι για εγκλήματα που έχουν σχέση με λαθρεμπόριο ναρκωτικών, διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του η αμερικανική κυβέρνηση του πρότεινε επανειλημμένα να καταθέσει εναντίον του Φιντέλ και του Ραούλ Κάστρο, χωρίς να διευκρινίζει τα ανταλλάγματα που θα είχε για τις υπηρεσίες του.

Ο Νοριέγκα, άλλωστε ισχυρός άνδρας του Παναμά, ανατράπηκε μετά την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών το 1989 και πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο με τίτλο "Φυλακισμένος των ΗΠΑ" που στάθηκε αφορμή γι' αυτή τη συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ