Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμβολική κατάληψη στη Χαλκίδα

ΧΑΛΚΙΔΑ.-

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της Εφορίας Χαλκίδας έκαναν χτες το πρωί οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Η χτεσινή κινητοποίηση αποτελούσε τμήμα των κινητοποιήσεων που κάνουν το τελευταίο διάστημα οι σπουδαστές των Σχολών Διοίκησης Οικονομίας των ΤΕΙ της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών - και τη σύμφωνη γνώμη του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας - να βάλει "πλαφόν" στο δικαίωμα υπογραφής για πτυχιούχους λογιστές ΤΕΙ μόνο σε βιβλία Α και Β κατηγορίας, αποκλείοντάς τους από τα βιβλία Γ κατηγορίας.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας, αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγοράς, με πορεία κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία και από κει στη ΔΟΥ Χαλκίδας, όπου συναντήθηκαν με τον διευθυντή Αγγ. Γούναρη και του επέδωσαν σχετικό ψήφισμα. Ο διευθυντής της Εφορίας εξέφρασε στους εκπροσώπους των σπουδαστών τη συμπαράσταση και συμπαράταξή του "για το δίκαιο" - όπως είπε - αίτημα και διαβεβαίωσε τους σπουδαστές ότι έχει στείλει σχετική επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών.

Ο Π. Αλέπης, στέλεχος των ΠΚΣ στο ΤΕΙ Χαλκίδας, δήλωσε στο "Ρ" ότι οι σπουδαστές δε δέχονται τον υποβιβασμό τους σε β κατηγορίας πτυχιούχους και γι' αυτό θα συνεχίσουν τον αγώνα ώσπου να δικαιωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ