Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποικίλες εκδηλώσεις

Σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οι οποίες εντάσσονται είτε σε θεματικούς κύκλους είτε σε σειρές εκδηλώσεων, που οργανώνονται σε ολόκληρη τη διάρκεια του χρόνου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για την περίοδο 1997 - 1998. Από το πρόγραμμα σημειώνουμε την παρουσία της ελληνικής μουσικής. Ανάμεσα σε άλλα παρουσιάζονται δύο όπερες (Μ. Θεοδωράκη "Αντιγόνη", Θ. Αντωνίου "Οιδίπους"), καθώς και η παιδική όπερα "Μόμο" του Α. Μπαλτά,έργα για ορχήστρα, παραδοσιακή μουσική κ.ά.

Στις σειρές συναυλιών περιλαμβάνονται οι κύκλοι "Μεγάλες ορχήστρες και μεγάλοι μαέστροι" ("Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου", "Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου" κ.ά.), "Οι μεγάλοι ερμηνευτές" με τα "Πορτρέτα"(Βλ. Ασκενάζι κ.ά. και "Οι ορχήστρες φιλοξενούν" ("Σολίστ της Πάτρας", Καμεράτα"). Στη σειρά "Γέφυρες" παρουσιάζονται οι: "Μαριονέτες του Σάλτσμπουργκ", "Λιλιπούπολη" κ.ά. Οι συναυλίες ολοκληρώνονται με το πρόγραμμα "Νέοι καλλιτέχνες της Ευρώπης".

Στους θεματικούς κύκλους σημειώνουμε: "Ο μύθος του Ορφέα" (Οκτώβριος),"Ο μήνας του χορού" (Νοέμβριος), "Τα Χριστούγεννα" (Δεκέμβριος), "Η γαλλική μουσική" (Ιανουάριος, Φεβρουάριος), "Τα σταυροδρόμια" (Μάρτιος, Απρίλιος), "Μουσική και αρχαία τραγωδία" (Μάρτιος, Μάιος),"Σήμερα - αύριο".Από τις εκθέσεις σημειώνουμε την παρουσίαση "Ζωγραφική στο θέατρο" με έργα των: Γ. Μόραλη, Γ. Τσαρούχη, Ν. Χατζηκυριάκου- Γκίκα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ