Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικο-θεατρικές ενότητες

Δέκα χρόνια συνθετικής δραστηριότητας του Τάσου Καρακατσάνη στην ελληνική θεατρική σκηνή συμπυκνώνονται σε δύο cd, που κυκλοφόρησε και παρουσίασε, χτες, ο "Σείριος".

Το πρώτο τιτλοφορείται "Εξι ενότητες θεατρικής μουσικής" και περιλαμβάνει μουσικά απόσπασμα από έργα που παρουσιάστηκαν στο "Θέατρο της οδού Ερμού",στο "Θέατρο των Καιρών" και στο Εθνικό Θέατρο Ρόδου.Ανάμεσά τους "Η θαυμαστή μπαλωματού" του Λόρκα σε μετάφραση Αλ. Σολωμού, "Τα σημάδια του έρωτα" του Σωτήρη Τσόγκα κ. ά. Ακούγονται οι φωνές της Μαίρης Ραζή, της Αννας Φόνσου, της Μιράντας Κουνελάκη, του Γιάννη Θωμόπουλου κ. ά.

Στο δεύτερο cd με τίτλο "Με τον Αριστοφάνη στη Σύμη" ακούγονται τα χορικά του Τάσου Καρακατσάνη από τη "Λυσιστράτη" σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου και τις "Εκκλησιάζουσες" σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαππά.Πρόκειται για παραστάσεις που ανέβασε το Συμιακό Θέατρο σε θεατρική συγγραφή στη συμιακή διάλεκτο από τον Μανόλη Αντώνογλου.Το ίδιο cd περιλαμβάνει ακόμα αποσπάσματα από τις παραστάσεις του Συμιακού Θεάτρου "Επιτρέποντες" του Μέναδρου και "Η Γκόρφω η Συμιακιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ