Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Ζωντανό παράδειγμα για τη νεολαία

Το ΚΣ της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει "τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή, συντρόφου Γιώργη Τρικαλινού, που ως στέλεχος της ΟΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού ταύτισε τη ζωή και τη δράση του με την ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας".

Το ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει: "Η προσφορά του συντρόφου Γιώργη Τρικαλινού, που σε δύσκολες συνθήκες στρατεύτηκε με τα ιδανικά της ειρήνης, της ελευθερίας, του σοσιαλισμού, αποτελεί για τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, που σήμερα δίνουν τη μάχη να κερδίσουν τη νεολαία στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, ζωντανό παράδειγμα για τη δράση τους.

Οι νέοι κομμουνιστές για να εκπληρώσουν το καθήκον τους στις νέες συνθήκες, έχουν υποχρέωση να μάθουν, να διαδώσουν, να συνεχίσουν την ιστορία του ΚΚΕ που σήμερα διαστρεβλώνονται. Η παραδειγματική αγωνιστική στάση του συντρόφου, η ζωή του αποτελεί πολύτιμη βοήθεια γι' αυτό το καθήκον. Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Τρικαλινό με την υπόσχεση να υπηρετήσουμε τις ίδιες αξίες που και ο ίδιος υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ