Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέβησαν και αυτά
  • Νικητές ακόμα και λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας δήλωναν όλοι οι υποψήφιοι, μηδέ του Β. Πολύδωρα εξαιρουμένου. Οι προβλέψεις των επιτελείων έδιναν ποσοστά της τάξης του 40% στον δικό τους υποψήφιο και όταν κάποιος τους επισήμαινε ότι το άθροισμα είναι 120%, με περισσή ευκολία έλεγαν ότι οι αντίπαλοί τους φουσκώνουν τα νούμερα. Την ώρα που θα διαβάζονται αυτές οι γραμμές, το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό, οπότε θα έχει αποκαλυφθεί το ποιος έλεγε ψέματα και ποιος όχι.
  • Η ώρα περνούσε χτες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά οι σύνεδροι δεν έλεγαν να μπουν στην αίθουσα για να αρχίσουν οι εργασίες, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του προεδρεύοντα Γ. Ράλλη. Ξαφνικά στις 10.30 πμ αντήχησε ο εκκωφαντικός θόρυβος μιας σειρήνας, επικράτησε ένας μικροπανικός, οπότε ακούστηκε από τα μεγάφωνα η φωνή του Γ. Ράλλη: "Μη φοβάστε, δεν είναι τίποτα. Εγώ έβαλα τη σειρήνα για να μαζευτείτε επιτέλους".
  • Ο φόβος φυλάει τα έρμα. Ετσι για να αποφευχθούν φαινόμενα αντικανονικής συμμετοχής, η οργανωτική επιτροπή απαίτησε από τους συνέδρους να δείχνουν στους "σεκιουριτάδες", που ανέλαβαν την περιφρούρηση, όχι μόνο την κάρτα της διαπίστευσής τους, αλλά και την αστυνομική ταυτότητα. Μιλάμε για μεγάλη εμπιστοσύνη στη "λαϊκή βάση", που κατά τα άλλα όλοι την επικαλούνται.
  • Αν μη τι άλλο ήταν πετυχημένη η επιλογή ενός γηπέδου για την πραγματοποίηση του συνεδρίου της ΝΔ. Με την εμφάνιση του κάθε υποψηφίου οι οπαδοί του, ως άλλοι χούλιγκαν, ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και σε συνθήματα, όπως ακριβώς κάνουν οι φίλαθλοι στους αγώνες μπάσκετ που γίνονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ορισμένοι μάλιστα - λίγοι είναι η αλήθεια - μιμήθηκαν τους χούλιγκαν στην αποδοκιμασία του αντιπάλου και έτσι κάποια στιγμή μέσα στην αίθουσα ακούστηκαν και κάποια σφυρίγματα αποδοκιμασίας σε βάρος υποψηφίου.
  • Διαδικασία πασαρέλας θύμιζε η είσοδος των υποψηφίων προέδρων στην αίθουσα του συνεδρίου. Μόνο ο Β. Πολύδωρας εισήλθε αθόρυβα στον αγωνιστικό χώρο. Τον Κ. Καραμανλή τον υποδέχτηκαν με το σύνθημα "Ηρθε η ώρα του Καραμανλή", τον νυν πρόεδρο με την ιαχή "Εβερτ - Εβερτ", ενώ και ο Γ. Σουφλιάς μόλις έκανε την εμφάνισή του, άκουσε τους οπαδούς του να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Μάλιστα μόλις τέλειωσε την ομιλία του ο Γ. Σουφλιάς, οι οπαδοί του τον επευφήμησαν με το σύνθημα "Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός". Εντάξει, είπαμε να πιστεύουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στην εκλογική νίκη, αλλά δε νομίζουν ότι βιάστηκαν λιγάκι;

Γ. Φωτ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Ντύθηκαν" όλοι νικητές (1997-03-09 00:00:00.0)
Πασαρέλα υποψηφίων (1997-01-10 00:00:00.0)
Μετρούν κέρδη και ζημιές οι δύο πλευρές (1997-01-09 00:00:00.0)
"Βδομάδα των παθών" μέσα στα Χριστούγεννα (1996-12-25 00:00:00.0)
Προσπαθούν να συνεννοηθούν... (1996-11-07 00:00:00.0)
Παράλληλες πορείες και στην καθημερινή λειτουργία (1996-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ