Τρίτη 25 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ο Κίνκελ στην Τουρκία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Ανταπόκριση Θ. ΒΟΡΕΙΟΣ). -

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, επισκέπτεται αυτή τη βδομάδα την Τουρκία. Κατά τις πληροφορίες της "Μπερλίνερ Μόργκενποστ" (23/3), ο Κίνκελ "θέλει να τονίσει στην Αγκυρα τη θέληση για διάλογο και τη δέσμευσή του του για την απελευθέρωση των χρηματικών πόρων της ΕΕ για την Τελωνειακή Ενωση με την Τουρκία, που έχουν μπλοκαριστεί με το ελληνικό "βέτο"".

Στις παραμονές της επίσκεψης, συνεχίζει η εφημερίδα, ο Κίνκελ δήλωσε ότι "η ΕΕ θέλει η Τουρκία να παραμείνει στη σιδηροτροχιά προς την Ευρώπη". Μία βραχυπρόθεσμη ιδιότητα μέλους της ΕΕ την απέκλεισε, ωστόσο. Η κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το κουρδικό πρόβλημα και η φιλονικία για την Κύπρο αποτελούν πρόσθετα εμπόδια στο δρόμο προς την ΕΕ". Στο Απελντορν - γράφει η "Μπερλίνγκερ Μόργκενποστ" - τα 14 άλλα μέλη της ΕΕ είχαν εκφραστεί υπέρ της επανάληψης της βοήθειας προς την Τουρκία. Μόνον η Ελλάδα ήταν εναντίον".

Μετά τις συνομιλίες του στην Αγκυρα, ο Κίνκελ θέλει να συναντηθεί με αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κωνσταντινούπολη και με την ευκαιρία θα εξηγήσει την πρόσφατη πρότασή του για την παροχή του δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές για τα 2.000.000 Τούρκους που ζουν στη Γερμανία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ