Τρίτη 25 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μηνύματα από την περιφέρεια

Η πρώτη, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, συνάντηση των διευθυντών των ΔΗΠΕΘΕ, που έγινε, στη Βέροια, με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτιστικών Πρωτοβουλιών και Επικοινωνίας (φορέας με τον οποίο η Βέροια είναι ενταγμένη στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων), ήταν κυρίως διερευνητική. Αποτέλεσε δε μια προσύσκεψη, στην οποία οι παρευρισκόμενοι έθεσαν και έθιξαν τα σημαντικά - οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΔΗΠΕΘΕ, προβληματίστηκαν για το ρόλο που καλούνται να παίξουν στην περιφέρεια, ενώ μορφοποιήθηκαν κάποιες σημαντικές σκέψεις για την αναβάθμιση του θεσμού της Συνάντησης των ΔΗΠΕΘΕ, που γίνεται κάθε καλοκαίρι στη Βέροια, με την καλύτερη οργάνωση και προβολή του γεγονότος.

Την κατάρτιση νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ηθοποιούς που συνεργάζονται με τα ΔΗΠΕΘΕ,έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τους, πρότεινε η Αννα Βαγενά,ενώ προτάσεις, απόψεις και προβληματισμοί για τη μελλοντική πορεία των ΔΗΠΕΘΕ εκφράστηκαν από τους Ν. Αρμάο, Θ. Μουμουλίδη, Γ. Σίσκο.

Ο Πολυχρόνης Πολυχρονόπουλος δήλωσε τη συμπαράσταση του ΥΠΠΟ για την αναβάθμιση της καλοκαιρινής συνάντησης στη Βέροια. Κοινή διαπίστωση, πάντως, αποτέλεσε το γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη του πολιτισμού, αλλά και για κοινή δράση των διευθυντών των ΔΗΠΕΘΕ. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να γίνει τον Μάη, στη Βέροια.

Αυλαίες Ρόδου και Σερρών
  • Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου,στις 27 Μάρτη,επέλεξε για την τέταρτη φετινή πρεμιέρα του το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου,με τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ "Το φάντασμα της Μασσαλίας" - "Η ψεύτρα" - "Την έχασα" και το έργο του Μπρεχτ "Εβραία",σε θεατρική απόδοση Μάριου Πλωρίτη.Τα έργα παρουσιάζονται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο και σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη,σκηνικά - κοστούμια Μιχάλη Σδούγκου.Παίζουν: Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη, Ζωή Ναλμπάντη, Κώστας Χαρτοφύλλης και Γιώργος Χρυσοστόμου.@ΤοΔΗΠΕΘΕ Σερρών παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Σκούρτη "Οι Νταντάδες",σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίσκου,σκηνικά - κοστούμια Λαμπρινής Καρδαρά.Παίζουν: Νίκος Τσούκας, Χρήστος Μωραϊτης, Βασίλης Φλώρος."Το έργο του Γιώργου Σκούρτη - λέει ο Γιώργος Σίσκος - παρότι γράφτηκε πριν 30 χρόνια παραμένει επίκαιρο. Γιατί όσο υπάρχει εξουσία οι "Νταντάδες" έχουν δικαίωμα παρουσίας. Με λόγο μεστό, άλλοτε αφαιρετικό, άλλοτε αναγωγικό, με χαρακτήρες γνήσια ελληνικούς, δείχνει το στόχο, μιλάει στην ψυχή και σου ανοίγει τον οδυνηρό δρόμο της αυτοκριτικής".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ