Τρίτη 25 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Αντίστροφη μέτρηση για Τροχανά

Σε εξέλιξη κινήσεις για την απομάκρυνσή του από την ΑΕΚ. Παραμένει μέχρι το καλοκαίρι ο Ραβούσης

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Μ. Τροχανά από την ΑΕΚ βρίσκεται σ εξέλιξη. Ο μεγαλομέτοχος δικαιούται τον τίτλο του ιδανικού αυτόχειρα, αφού με τη συμπεριφορά του κατάφερε να κάνει νομοτέλεια ό,τι "με νύχια και δόντια" προσπαθούσε ν αποφύγει. Η απεμπλοκή του απ' τα κοινά του δικεφάλου δεν παίρνει πλέον αναβολή. Ο Μ. Τροχανάς έχει απομονωθεί και η δικαιολογία δεν υπάρχει αγοραστής, εξέλειπε. Ομάδα επιχειρηματιών συγκεντρώνει χρήματα για την αγορά της Ενωσης, παλιοί παράγοντες ετοιμάζουν την επανεμφάνισής τους και έπεται συνέχεια.

Το μηχανισμό... πυροδότησης πάτησε ο ίδιος. Η μανία καταδιώξεως που τον διακρίνει, αλλά και η υπέρμετρη φιλοδοξία του, αποδείχτηκαν καταστροφικές. Οταν ο μεγαλομέτοχος άκουσε τους φιλάθλους να επευφημούν τον Ραβούση, παρά το 0 - 3 με την Παρί, θόλωσε. Το "σύνδρομο Μπάγεβιτς" επανήρθε. Δεν αναλογίστηκε πως η ομάδα έχει υποχρεώσεις. Η "έκρηξη" έβγαλε στην επιφάνεια όσα με τεχνητό τρόπο είχαν καλυφθεί και έτσι όλοι είναι εναντίον του...

Η μεταστροφή Ραβούση

Το Σάββατο στο "Ν. Γκούμας" έγινε η... αποκαθήλωση του Μ. Τροχανά. Περίπου 2.000 φίλαθλοι κατέλαβαν το γήπεδο απαιτώντας τουλάχιστον την αποπομπή του, στηρίζοντας ταυτόχρονα τον τεχνικό της ΑΕΚ. Ο Ραβούσης πήγε στο γήπεδο αποφασισμένος να παρατηθεί. Ομως "δεν κατάφερε" να υλοποιήσει τις σκέψεις του. Οι εκδηλώσεις του κόσμου και η στάση των παιχτών, τον μετέπεισαν.

Με πρωτοστάτες τους Μανωλά, Σαβέφσκι τον "έριξαν στο φιλότιμο". Μάλιστα αιωρήθηκε η σκέψη να μην ταξίδευαν στην Εδεσσα. Στη συνέχεια δράση ανέλαβαν οι φίλαθλοι. Καταλυτική η πίεση των συνεργατών και φυσικά η αίσθηση ευθύνης έκαναν τον Ραβούση να... μαλακώσει. Με ντουντούκα ανακοίνωσε "μένω ως το καλοκαίρι. Πάμε για πρωτάθλημα".

Η πρώτη φράση εκτόξευσε τον 42χρονο τεχνικό στην κορυφή της εκτίμησης των φιλάθλων. "Εκανε αυτό που δεν έκανε ο Μπάγεβιτς", ήταν η καθολική εκτίμηση. Στη συνέχεια ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο για δεύτερη φορά και κατατρόπωσε τον μεγαλομέτοχο στο... γήπεδό του (ανακοινώσεις).: "Ελαβα γνώση της ανακοίνωσης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, η οποία σε μια δύσκολη για την ομάδα μας περίοδο μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρει και με υποχρεώνει για λόγους αξιοπρέπειας δικούς μου και των συνεργατών μου να υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του προπονητή.

Αντιπαρέρχομαι τη στερούμενη σοβαρότητας ανακοίνωση του κυρίου μετόχου. Δηλώνω για μια ακόμα φορά καίτοι αυτονόητο ότι παραμένω πιστός στον κόσμο της ΑΕΚ, κομμάτι του οποίου νιώθω, και τους παίχτες τους οποίους ευχαριστώ για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλαν όλη αυτή την περίοδο - ιδιαίτερα σήμερα - για τη βοήθεια στην κρίσιμη για την απόφαση στιγμή.

Παραμένω, αν μου επιτραπεί, μέχρι τέλους του πρωταθλήματος...".

Το μέλλον λοιπόν αν κα,ι δεν μπορεί να καθοριστεί έχει ήδη σκιαγραφηθεί. Η ΑΕΚ συνεχίζει με τον Μ. Τροχανά στο περιθώριο. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Π. Ραβούση για τη δυνατότητα συνύπαρξης των δύο αντρών "εγώ συνυπάρχω με τους παίχτες"....

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ