Τρίτη 25 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Σημασία στη... διαφορά

Ο Αρης υποδέχεται αύριο την τουρκική Τόφας στον πρώτο τελικό του Κόρατς. Στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Βερόνα - Ηρακλής σήμερα

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Αρης αγωνίζεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το 1993 στο Τορίνο είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, νικώντας σε έναν επεισοδιακό τελικό την Εφές Πίλσεν με 50 - 48. Αύριο στις 21.15 (ΕΤ3) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, αντιμετωπίζει μια άλλη τουρκική ομάδα, την Τόφας Μπρούσα στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Κόρατς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει μια άσχημη παράδοση σε αγώνες με τουρκικές ομάδες, ως προς την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Τα επεισόδια στο Τορίνο υποχρέωσαν τον Αρη να αγωνίζεται την επόμενη περίοδο στην Αθήνα και κεκλεισμένων των θυρών, ενώ φέτος παραλίγο να βγει εκτός διοργάνωσης εξαιτίας επεισοδίων στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας.

Ο κίνδυνος να μην πετύχει ο Αρης το στόχο του προέρχεται περισσότερο από τη συμπεριφορά της εξέδρας, παρά από τις πιθανές αδυναμίες των παικτών του Σούμποτιτς. Η σαββατιάτικη ήττα από τον Πειραϊκό, μπορεί να μην ήταν ό,τι καλύτερο στο τομέα της ψυχολογίας, αλλά ένας τελικός έχει πάντα τα δικά του χαρακτηριστικά. Είναι πρώτα απ' όλα μία γιορτή κι ένας αγώνας πρόκληση για κάθε παίκτη. Ο Λ. Σούμποτιτς θέλει όχι μόνο τη νίκη, αλλά και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά, ώστε να πάει την ερχόμενη Τετάρτη στην Προύσα, σίγουρος ότι θα πετύχει ό,τι δεν μπόρεσε στην καριέρα του ως παίκτης του Αρη, να σηκώσει δηλαδή ένα ευρωπαϊκό κύπελλο. Επιπλέον, η Τόφας δεν είναι κανένα μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Συμμετέχει για πρώτη φορά σε έναν τελικό και στο πρωτάθλημα της χώρας της βρίσκεται στην 5η θέση. Ο Κροάτης Αλάνοβιτς που πήρε την τουρκική υπηκοότητα είναι ο παίκτης που κουμαντάρει το παιχνίδι της και ο Αμερικανός Γκρίφιθ ο σκόρερ που απειλεί το αντίπαλο καλάθι. Ο τελευταίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, είναι πολύ πιθανόν να μην παρουσιαστεί αύριο στο Αλεξάνδρειο, καθώς εισήχθη σε νοσοκομείο με πνευμονία.

Ο Ηρακλής

Τη δόξα του Αρη ζήλεψε ο Ηρακλής, που απέναντι στην ιταλική Βερόνα διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Το σημερινό παιχνίδι στην ιταλική πόλη (21.15 MEGA), είναι μια δοκιμασία για την ομάδα του Ζ. Σλάβνιτς, που δεν πηγαίνει και τόσο καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το Σάββατο η πρόβα τζενεράλε απέναντι στον Παπάγου στο Ιβανώφειο απέτυχε, αλλά ο "γηραιός" μας έχει συνηθίσει να αναμορφώνεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η Βερόνα βρίσκεται στην 5η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος με 15 νίκες και 10 ήττες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ