Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Κάτω τα χέρια από το λαό της Αλβανίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αποτελεί ωμή πρόκληση και απαρχή εφαρμογής του εγκληματικού σχεδίου του ιμπεριαλισμού, να καταστείλει με κάθε μέσο τον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας και να στηρίξει το καθεστώς Μπερίσα.

Η αποστολή της λεγόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας, που αποφάσισαν οι "15", δεν είναι παρά ο "Δούρειος ίππος" της στρατιωτικής επέμβασης. Το δήθεν ανθρωπισμό των ιμπεριαλιστών το γνώρισαν καλά οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, που σφαγιάστηκαν από τις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Γερμανίας και των άλλων "γερακιών" της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, αφού με την επιδιωκόμενη συμμετοχή στην πολυεθνική δύναμη δείχνει ότι αδιαφορεί και για τις συνέπειες που η επέμβαση θα έχει στην Αλβανία και γενικότερα.

Επιβάλλεται η παλλαϊκή κατακραυγή ενάντια στην επέμβαση, καθώς και η καταδίκη της αλβανικής και της ελληνικής κυβέρνησης, που έβαλαν πλάτη στην αντιλαϊκή απόφαση της ΕΕ. Η στάση τους, όπως και η στάση της ιταλικής κυβέρνησης, αποδείχνει, ακόμα μια φορά, ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς. Αποδείχνει το μίσος που τρέφουν όλοι μαζί για τους λαούς, το φόβο τους μήπως οι λαοί φύγουν από το δρόμο της "νέας τάξης πραγμάτων".

Χρέος σήμερα, κάθε προοδευτικού ανθρώπου, κάθε εργαζόμενου, είναι να σταθεί στο πλευρό των εξεγερμένων της Αλβανίας. Η μαχητική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αλβανικό λαό μας αφορά όλους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Δυναμικά και μαζικά πρέπει να αντηχήσουν τα συνθήματα "κανένας Ελληνας στην Αλβανία", "κάτω τα χέρια από τον εξεγερμένο αλβανικό λαό".

Αθήνα 25/3/1997


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ