Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ
Προσφυγή για ποινικοποίηση της απεργίας!

Με νέα 48ωρη απαντούν οι εργαζόμενοι στην τρομοκρατική ενέργεια της εργοδοσίας και απαιτούν σταμάτημα των απολύσεων, καθώς και την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης

Στα δικαστήρια προσέφυγε χτες η εταιρία ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ,ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων, που παλεύουν για να μπει φραγμός στις απολύσεις και για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με πραγματικές αυξήσεις. Οι εργαζόμενοι απαντούν με την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του εργοστασίου, Μ. Πούλος,ο οποίος αρνήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου, λέγοντας: "Δεν κάνω διάλογο με απεργούς"! Επιπλέον απείλησε τους εργαζόμενους με παραπομπή στο υπουργείο Εργασίας (! ), γιατί "υπονομεύεται το νόμιμο δικαίωμα της εταιρίας να κάνει απολύσεις"!

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν απολυθεί 20 εργαζόμενοι απ' το εργοστάσιο στο Βοτανικό, ενώ απολύσεις έχουν γίνει και στο εργοστάσιο της Πάτρας. Την ίδια περίοδο έγιναν 12 προσλήψεις, ενώ οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε υπερωρίες.

Σχολιάζοντας τη στάση της εταιρίας, ο Π. Πατρινός,πρόεδρος του σωματείου, δήλωσε: "Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση του αγώνα μας, που επιχειρεί η εταιρία. Είναι πράξη τρομοκρατική, που θέλει με αυτό τον τρόπο να κάμψει την αγωνιστικότητά μας. Δεν πρόκειται να περάσουν αυτά τα σχέδια. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τη δικαίωσή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ