Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΤΕ
Αναγκαία η αλλαγή "ρότας"

Την ανάγκη να αλλάξει η λειτουργία και η δράση του Συλλόγου Εργαζομένων τονίζει η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας ενόψει των αρχαιρεσιών

"Η ΕΣΑΚ θα συνεχίσει να παίζει τον ανατρεπτικό, αγωνιστικό, συναδελφικό ρόλο της", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας ενόψει των αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας (ΣΥΤΕ), που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Απρίλη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η παράταξη, αν και ήταν η μόνη που έμεινε εκτός ΔΣ του Συλλόγου τα δυο προηγούμενα χρόνια, ήταν και η μοναδική που είχε σταθερό μέτωπο ενάντια στην "κυβερνητική αντεργατική πολιτική και αυταρχική συμπεριφορά, στη διοίκηση της τράπεζας που έβαζε πάντα τη σφραγίδα της σε αυτήν την πολιτική και στη διοίκηση του ΣΥΤΕ που υποτάχθηκε στο όνομα της συναίνεσης και του κοινωνικού διαλόγου".

Αναλυτικότερα, για τη δραστηριότητα της ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας,σημειώνεται ότι με τις παρεμβάσεις της από τα κάτω "αντιμετώπισε και ξεπέρασε τον πλήρη αποκλεισμό της, από τα συμβούλια του ΣΥΤΕ, τις επιτροπές, κάθε είδους πληροφόρηση, ακόμα και από την έκδοση των ανακοινώσεών της".

Η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας, τονίζει ότι "στις 3 Απρίλη χρειάζεται μια ποιοτική στροφή στη λειτουργία και τη δράση του ΣΥΤΕ" και να απαντηθούν τα ζητήματα, αν το ΔΣ του ΣΥΤΕ θα συνεχίσει να μη λέει λέξη για την αντεργατική - αυταρχική πολιτική, να κρύβει την αλήθεια από τους εργαζόμενους για το πού το πάει η Τράπεζα Ελλάδας, να έχει τους εργαζόμενους στη γωνιά, να ρουσφετολογεί και να παραγοντίζει.

Τέλος, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, τονίζει: "Η υποκρισία, η "επαναστατικότητα", το "φιλικό" χαμόγελο, το μικρορουσφέτι, προεκλογικά θα ενταθούν. Μείνετε όρθιοι, αποκρούστε τις μικροπρέπειες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ