Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΝ - Κόντρα στο ρεύμα..!"

"Ο ΣΥΝ είναι το κόμμα που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα...", ισχυρίστηκε χτες στο ραδιοφωνικό "Σκάι" ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης. Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του αυτό και να πείσει τους ακροατές χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα το γεγονός ότι ο ΣΥΝ αντιτίθεται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα! Και ξέρετε ποιος είναι ο λόγος της αντίθεσης του ΣΥΝ; Μα... ο κίνδυνος να μην πιαστούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ, εξαιτίας των εξόδων! Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι μόνιμο πρόβλημα του ΣΥΝ είναι μήπως και δεν πιαστούν οι στόχοι της ΟΝΕ... Τόσο πολύ δηλαδή "κόντρα στο ρεύμα"!!!

"Δικαίωση"...

Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του ισχυρίστηκε ότι "ο ΣΥΝ στο θέμα των Σκοπίων πήγε κόντρα εξαρχής και δικαιώθηκε"! Προφανώς ο εν λόγω εκπρόσωπος του ΣΥΝ υπολόγιζε στο γεγονός ότι ο κόσμος ξεχνάει... Πού να θυμούνται, σου λέει, τι υποστηρίζαμε το 1992 -93; Και σίγουρος ότι κανένας δε θυμάται, είπε, υποκριτικά τα παραπάνω. Ο ΣΥΝ όμως ήταν εκείνος που έτρεχε να προλάβει στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ. Ο Λ. Κύρκος, μαζί με βουλευτές των άλλων κομμάτων έτρεχε στις ΗΠΑ, για να μην πάρουν τα Σκόπια όνομα με τη λέξη Μακεδονία και τα παράγωγά του. Ο οποίος Κύρκος έλεγε ότι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν παρόντες όλοι... οι Ελληνες, (εκτός φυσικά των κομμουνιστών και των πραγματικών αριστερών)! Η δε πρόεδρος τότε του ΣΥΝ "έλαμπε" με τις υπογραφές της μαζί με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ. Για να μην αναφερθούμε στα όσα εξίσου "πατριωτικά" με τους παραπάνω είχε πει ο Ν. Κωνσταντόπουλος εκείνη την περίοδο. Ολα αυτά λοιπόν ήταν "κόντρα στο ρεύμα"!!!

...και στρουθοκαμηλισμός!

Και για να 'ρθουμε και λίγο στα σημερινά. Πέρασαν 4 μέρες από τη στιγμή που ο ΟΗΕ αποφάσισε να σταλεί πολυεθνική στρατιωτική δύναμη στην Αλβανία (συμμετέχει και η Ελλάδα) και ο ΣΥΝ κάνει την... πάπια. Ακόμη δε βγήκε να πάρει θέση. Λέτε και αυτή τους τη στάση να πρέπει να τη θεωρήσουμε ότι "είναι κόντρα στο ρεύμα"; Ομως, κόντρα στο ρεύμα σημαίνει να λες - έστω και σε κάποια τέτοια ζητήματα - ΟΧΙ στη "νέα τάξη πραγμάτων"!!!

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε. Και προπαντός, για να φαίνεται, πως ο καθένας σέβεται τη νοημοσύνη του λαού. Πώς όμως, να σεβαστείς τους άλλους, όταν δε σέβεσαι ούτε τον εαυτό σου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ