Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετέωρα ... βήματα

Καταψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τον προτεινόμενο Κανονισμό λειτουργίας των υπηρεσιών της Βουλής

Τα προβλεπόμενα στο νέο Κανονισμό λειτουργίας των υπηρεσιών της Βουλής που ψηφίστηκε χτες από το Κοινοβούλιο, υποχρέωσαν το ΚΚΕ να τον καταψηφίσει. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Ορ. Κολοζώφ,τόνισε ότι το ΚΚΕ, αν και έχει τη θέληση να συμβάλει στην καλή λειτουργία του Κοινοβουλίου, δεν μπορεί να μην πάρει υπόψη του ορισμένα στοιχεία, που - αν εξαιρεθούν οι όποιες καλές προθέσεις του προέδρου της Βουλής - μπορούν να ακυρώσουν τις προσπάθειες που γίνονται. Αναφερόμενος ακολούθως στο σύνολο των αλλαγών που γίνονται στον Κανονισμό, σημείωσε ότι δεν κάνουν μία τομή στα σημερινά δεδομένα. Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε τη διάταξη που δίνει την ευχέρεια στον πρόεδρο της Βουλής να αναδιαρθρώνει τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, ανάλογα με την κρίση του.

Επίσης, μία σειρά προσλήψεων, παρατήρησε ο Ορ. Κολοζώφ, μπορούν να γίνουν απευθείας από τον πρόεδρο. Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει με τις μετατάξεις των ήδη αποσπασμένων στη Βουλή υπαλλήλων, ούτε με τις προσλήψεις των μετακλητών υπαλλήλων. Σχολιάζοντας, εξάλλου, τα ζητήματα των υπερωριών, παρατήρησε ότι η κατάσταση πάει πιο πίσω από τα ισχύοντα, αφού θα δίνονται ανάλογα με την κρίση του προέδρου.

Αναφερόμενος, τέλος, στα λεχθέντα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη,αλλά και άλλων βουλευτών να αυξηθεί η βουλευτική αποζημίωση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι το Κόμμα είναι εντελώς αντίθετο σε μία τέτοια προοπτική, ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα, που ο λαός υποφέρει από τη σκληρή επίθεση του κεφαλαίου.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Λεων. Αυδής,μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η εφαρμογή ενός μεγάλου μέρους των διατάξεων του νέου Κανονισμού τίθεται υπό την αίρεση της απόφασης του προέδρου της Βουλής, ενώ επανέλαβε την πλήρη διαφωνία του ΚΚΕ στη δυνατότητα που παρέχεται για διαφορετική μεταχείριση των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου. Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,αφού επισήμανε ότι δεν υπήρξε η πρόθεση να ακουστούν οι προτάσεις των εργαζόμενων στη Βουλή, υπογράμμισε ότι γίνεται εμφανής ο περιορισμός της διαφάνειας, ενώ με άλλες διατάξεις υπεισέρχεται στις σχέσεις εργασίας και ο παράγων των πελατειακών σχέσεων.

Τον κανονισμό ψήφισαν τα άλλα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ