Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΘΡΙΑΣΙΟ"
Δε βλέπει προβλήματα η κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Ερώτηση του ΚΚΕ

Δε βλέπει προβλήματα στη λειτουργία του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας "ΘΡΙΑΣΙΟ", η κυβέρνηση, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή, σε Ερώτηση του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας Μ. Σκουλάκης."Το νοσοκομείο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο", είπε ο υφυπουργός και ως μόνο πρόβλημα στη λειτουργία του επικαλέστηκε το γεγονός ότι είναι νέο, έχει αναπτύξει 120 κρεβάτια κι έτσι δεν έχει πολλά έσοδα για να μπορεί να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα. Κατά τ' άλλα ο υφυπουργός έδωσε αρκετές υποσχέσεις ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε ιατρικό και άλλο προσωπικό και θα διατεθούν τα αναγκαία κονδύλια για τη λειτουργία του.

Απαντώντας στον υφυπουργό ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας, τόνισε ότι καλό είναι να πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις, αλλά σήμερα το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με αποτέλεσμα να λειτουργεί ουσιαστικά σαν κέντρο υγείας. Απαριθμώντας αυτά τα προβλήματα ο κομμουνιστής βουλευτής μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

- Δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό ενώ προσλήφθηκε προσωπικό με 8μηνες συμβάσεις με αποτέλεσμα να ανοίγει μεγάλη ιστορία γύρω από το θέμα.

- Δε λαμβάνονται μέτρα για να διευκολύνεται το προσωπικό που προσλαμβάνεται ώστε να μετακινείται από και προς τη δουλιά του με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η λύση του προβλήματος της κάλυψης των κενών θέσεων.

- Τα τμήματα ουσιαστικά λειτουργούν ως εξωτερικά ιατρεία, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση αυτή με μεγάλη καθυστέρηση και δεν αναπτύσσονται τμήματα στήριξης άλλων τμημάτων όπως π. χ. το καρδιολογικό.

- Ο οργανισμός του νοσοκομείου δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες και πρέπει να αναμορφωθεί.

Αναφερόμενος στις οικονομικές ανάγκες του νοσοκομείου, ο Απ. Τασούλας τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να αναμένεται να υπάρξουν έσοδα για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του και η κυβέρνηση πρέπει να το επιχορηγήσει γενναία για να μπει σε μια πορεία αφού είναι νέο. "Για τον προϋπολογισμό - κατέληξε - νομίζουμε πως όσα ζητάει το ΔΣ και εγκρίνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι αναγκαία για να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ