Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδιάλλακτοι και στις αυξήσεις οι εφοπλιστές

Αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν τα δίκαια ναυτεργατικά αιτήματα για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι εφοπλιστές, εμμένοντας σε αυξήσεις στα πλαίσια της πολιτικής λιτότητας και επιδιώκοντας ταυτόχρονα να περιορίσουν την ανανέωσή της μόνο στο πρόβλημα των αυξήσεων. Τα παραπάνω προέκυψαν από τη χτεσινή συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με την Ενωση Εφοπλιστών Επιβατικών Ακτοπλοϊκών πλοίων.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού αναφέρει ότι η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί πραγματοποιείται έξι μήνες μετά την καταγγελία των ΣΣΕ και τρεις μήνες μετά τη λήξη τους, λόγω της πάγιας τακτικής της εφοπλιστικής κωλυσιεργίας.

"Η αδιαλλαξία των εφοπλιστών - τονίζει η ΠΕΜΕΝ - τροφοδοτείται από την υποχωρητικότητα της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ η οποία απ' τη μια ήδη άρχισε τις εκπτώσεις από το αρχικό διεκδικητικό πλαίσιο προτείνοντας αύξηση των βασικών μισθών κατά 11% και απ' την άλλη αρνείται να διεκδικήσει αποφασιστικά τα υπόλοιπα ουσιαστικά αιτήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ