Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Απεργία για τη συλλογική σύμβαση

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, το ασφαλιστικό και την πορεία της Επιχείρησης

Ενάντια στην κυβερνητική παρέμβαση, που στην ουσία καθιστά κενό γράμμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στις ΔΕΚΟ και στοχεύει στην πραξικοπηματική επιβολή της εισοδηματικής πολιτικής σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις τράπεζες, απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ,διεκδικώντας ταυτόχρονα λύση στο ασφαλιστικό τους πρόβλημα και αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση. Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έχει προγραμματίσει μια ακόμα απεργιακή κινητοποίηση, 48ωρη αυτή τη φορά, για τις 16 και 17 Απρίλη,αν η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ παραμείνουν στις θέσεις τους, που στο θέμα των αυξήσεων εκφράζονται με πρόταση για 6,9%!

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ τονίζει ότι "η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου από τη μεριά της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την εμμονή της για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 1997 μέχρι 6,9%,συμπεριλαμβανομένης της ωρίμανσης και του μεταφερόμενου ποσού προηγούμενης σύμβασης, προκαλεί αγανάκτηση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι βρίσκονται σε αγωνιστική έξαρση και έτοιμοι για αγώνα".

Σε αποφασιστική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, καλεί τους εργαζόμενους η ΕΣΚ - ΔΕΗ,επισημαίνοντας ότι χρειάζεται κοινή δράση με τις άλλες ομοσπονδίες για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών παρεμβάσεων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά και απέναντι σε όσα σηματοδοτεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού και ο επερχόμενος "κοινωνικός διάλογος".

Η κυβερνητική παρέμβαση δημιουργεί προβλήματα στις διαπραγματεύσεις πολλών ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ, οι οποίες αποφάσισαν με τη ΓΣΕΕ να προχωρήσουν σε κοινή δράση για να την αντιμετωπίσουν. Σ' αυτά τα πλαίσια έχει αποφασιστεί να γίνει παρέμβαση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,αύριο Πέμπτη. Προχτές, όμως, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,στα πλαίσια κυβερνητικής σύσκεψης, κατέστησε σαφές ότι "στις ΔΕΚΟ θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης".

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η ΟΤΟΕ,η οποία σήμερα πραγματοποιεί άλλη μια συνάντηση με τους εργοδότες για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ