Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑ0 65 - 57
Σαν σίγουρος από καιρό...

Ο Ολυμπιακός "μίλησε" στην επανάληψη παίρνοντας την πρόκριση για το φάιναλ - φορ της Ρώμης

"Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" παίχτηκε χτες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό με 65 - 57 σφραγίζοντας και τυπικά πλέον το εισιτήριο που οδηγεί στο φάιναλ - φορ της Ρώμης. Εκεί στην "αιώνια πόλη" όπου τη Μεγάλη Εβδομάδα οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν να κάνουν πρόωρη Ανάσταση φέρνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά (μετά τον Παναθηναϊκό) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Μέσα σε φανταστική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι 16.000 οπαδοί του που κατέκλυσαν το Φαληρικό Στάδιο, ο Ολυμπιακούς ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να δώσει και τυπικό τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Με ηγέτη τον Μίλαν Τόμιτς κατάφεραν να ανατρέψουν τη διαφορά του Παναθηναϊκού και να σημειώσουν τη μεγάλη νίκη - πρόκριση.

Από την άλλη οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν για το θαύμα, αλλά όταν το παιχνίδι στην επανάληψη μεταφέρθηκε στην περιφέρεια τότε όλα τελείωσαν.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυνατά και αποφασιστικά τον αγώνα αιφνιδιάζοντας τους "ερυθρόλευκους". Παίζοντας κάτω από τα καλάθια και με κορυφαίο τον Μαρτίνεθ πήραν ένα μικρό προβάδισμα (18 - 23 στο 10) που συνεχώς το αύξαναν (23 - 32). Ομως ο Ολυμπιακός 2 πριν τη λήξη με αντεπίθεση μείωσε στους δυο πόντους (37 - 39 στο ημίχρονο).

Με την έναρξη της επανάληψης σήμανε και η ώρα του Μίλαν Τόμιτς. Μόλις 4 μετά την έναρξη ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ με 46 - 43 αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά. Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν και τα όνειρα των πρασίνων για το θαύμα, αφού δε φαίνονταν ικανοί να σταματήσουν τους παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς που όδευαν για τη Ρώμη.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Σιγάλας (Α μέρος) και ο Τόμιτς, ενώ από τον Παναθηναϊκό διασώθηκαν οι Μαρτίνεθ - Αλβέρτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς, Σιγάλας 12, Γκρέι 1, Παπανικολάου 8, Φασούλας 6, Τόμιτς 17, Τάρλατς 6, Βελπ 3, Ρίβερς 12.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 14, Κοχ, Κόρφας 3, Οικονόμου 14, Ντίκινς 2, Νικολά, Σκονοκίνι 2, Μαρτίνεθ 20, Νουόσου 1.

Α. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ