Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
"Εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία"

"Κανένας φαντάρος στην Αλβανία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία", ήταν το κεντρικό σύνθημα εκατοντάδων οδοιπόρων της ειρήνης, στην πορεία που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Καματερού, Νέων Λιοσίων και Αγίων Αναργύρων την Κυριακή το πρωί. Οι εκατοντάδες οδοιπόροι της ειρήνης ξεκίνησαν στις 11 το πρωί από την περιοχή "Ζοφριά" των Ανω Λιοσίων και πορεύτηκαν μέχρι την κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων, με συνθήματα "Αφού το απαιτούν οι Αλβανοί, να φύγει ο Μπερίσα και οι Αμερικανοί", "Οχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, δουλιά και κατοικίες εργατικές", "Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για στρατεύματα στην Αλβανία", "Ειρήνη και φιλία στα Βαλκάνια", "Αλληλεγγύη στην πάλη του Αλβανικού λαού".

Μπροστάρηδες στην πορεία ήταν μικρά παιδιά, που κρατούσαν στο χέρι περιστέρια από χαρτόνι, τα οποία έγραφαν "Ναι στην ειρήνη". Οταν η πορεία έφτασε στα Νέα Λιόσια, εκεί τους περίμεναν και άλλοι φίλοι της ειρήνης από την περιοχή οι οποίοι ενώθηκαν μαζί τους.

Οταν η πορεία έφτασε στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων, οι εκεί συγκεντρωμένοι καλωσόρισαν τους βαδιστές της ειρήνης, ενώ η χορωδία του Δήμου Αγίων Αναργύρων τούς υποδέχτηκε με το "Τραγούδι της ειρήνης". Στην εκδήλωση που ακολούθησε, μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Νίκος Φωτιάδης, ο οποίος τόνισε ότι ο αλβανικός λαός έχει συγκεκριμένα αιτήματα και γι' αυτά εξεγέρθηκε. Να φύγει ο Μπερίσα, να σχηματιστεί κυβέρνηση με όλα τα κόμματα, να γίνουν ελεύθερες εκλογές και να μη γίνει καμιά στρατιωτική επέμβαση στη χώρα.

"Το πιο μεγάλο πατριωτικό - δημοκρατικό δικαίωμα κάθε λαού είναι το δικαίωμα να εξεγείρεται και να αναλαμβάνει την τύχη της χώρας του στα χέρια του", τόνισε ο Ν. Φωτιάδης. "Εχει γίνει σαφές, συνέχισε, ότι τα νήματα τα κινούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οι οποίοι έδωσαν την εντολή για τη στρατιωτική επέμβαση στην Αλβανία". Μιλώντας για την κρίση που υπάρχει στο χώρο του Αιγαίου, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ επισήμανε ότι η διαμάχη που γίνεται είναι από τις εφτά αδελφές χώρες που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο και του Ουρανίου στην περιοχή μας. "Θέλουν να φτιάξουν νέους δρόμους για να μεταφέρουν στη Δύση αυτά τα αποθέματα", τόνισε.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία του Δήμου Αγίων Αναργύρων και τραγούδια από το "Αξιον Εστι" του Οδυσσέα Ελύτη και παραδοσιακούς χορούς, ενώ η Σταματούλα Σφέτκου απήγγειλε ποίημα ενός άγνωστου αντάρτη που μίλαγε για τον πόλεμο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ζεφυρίου Κώστας Λιάρος,δημοτικοί σύμβουλοι των περιοχών, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων της περιοχής, παραρτήματα της Εθνικής Αντίστασης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Καρατάσος και πολλοί μαζικοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ